Shutterstock Editorial/Profimedia
U tonovima kože

Od svijetle bež preko boje kože do karamele: Odjevna ‘paleta‘ u tonovima je pudera za lice

Ne samo da se dizajneri nisu zasitili bež boje, već su je za ovu sezonu razradili u desetak nijansi, od najsvjetlije boje bjelokosti do tople i tamne karamele. Odjevna paleta nadahnuta je onom kozmetičkom, imitirajući nijanse pudera, no, za razliku od tog preparata, bež odjeća se ne usklađuje s bojom tena. Upravo suprotno. Kako ne bi izgledali blijedo, osobe svijetle puti trebale bi birati toplije i tamnije bež nijanse, dok oni zlaćane puti mogu odjenuti hladne i svijetle.

image
PROFIMEDIA

KAD PRONAĐETE ODGOVARAJUĆU NIJANSU, NOSITE JE OD GLAVE DO PETE, UKLJUČUJUĆI I MODNE DODATKE.

A kad se pronađe odgovarajuća nijansa, treba je se držati - baš kao što je slučaj i s puderom. Nijanse se, naime, međusobno ne kombiniraju, već se jedna nosi od glave do pete, pa čak i kad je riječ o torbama i cipelama.

Iznimka vrijedi jedino kad je riječ o kaputima. Model u nekoj od bež nijansi modni je klasik i trebala bi ga u svojoj garderobi imati svaka žena - on može biti svjetliji, a još bolje, tamniji od ostatka odjevne kombinacije. No, nije da se ne smiju nositi i druge boje.

image
Shutterstock Editorial/Profimedia

BEŽ KAPUT KOMBINIRAJTE S ODIJELOM ILI HALJINOM ISTE NIJANSE TE DOLČEVITKOM JARKE BOJE.

Ispod odijela i haljine može se odjenuti tanka dolčevitka u narančastoj, ljubičastoj ili plavoj boji. Naravno, uz bež odjeću uvijek se mogu kombinirati i crni, odnosno bijeli detalji: prvi će kombinaciju uozbiljiti, a drugi je učiniti svečanom i otmjenom.

Za svečane prilike prikladna je i bež haljina koja, posebno ako je sašivena od tankih i poluprozirnih materijala, daje dojam gole kože. Stoga se taj komad, za razliku od druge odjeće, bira u nijansi što bližoj boji kože, a nadograđuje se atraktivnim i upadljivim komadima nakita.

U našim je trgovinama već veliki izbor, a uz ponuđene, najbolje komade potražite u novom izdanju magazina Gloria IN.

image
Gloria IN produkcija

U novom broju magazina Gloria IN čitajte ove teme:

HIT KOMAD Mala crna sjajna haljina 

INSPIRACIJA Filmski stil Anne Hathaway

MUŠKA POSLA Meke i tople veste 

LJEPOTA U pilingu je spas

DIZAJN Ured u kapsuli

LISTA ŽELJA Što pokloniti za Svetog Nikolu

GASTRO Jela kao u restoranu uz pomoć chefa Marina Medaka

IZLET Vikend u Žminju

Linker
05. prosinac 2020 09:00