Široke hlače sa sjajem Uterqüe 950 kn
 Uterqüe
ULTRA VIOLET

Odabrana je boja 2018. godine: Donosimo 7 komada u nijansi koja će dominirati

Ružičasta je obilježila prvi dio godine, crvena drugi, a čini se kako će ljubičasta kraljevati 2018. godinom, barem ako se pita Pantone Color Institut.

Njihov odabir za godinu koja je pred nama je "Ultra Violet", ljubičasta boja koja predstavlja originalnost i vizionarsko razmišljanje. Potpredsjednica instituta Laurie Pressman izjavila je da ta nijansa reflektira ideju življenja ne unutar ili izvan, već bez ikakvih okvira.

Pantone

- Ja je vidim kao optimističnu i snažnu boju – izjavila je Pressman koja je ranije ove godine predstavila novu nijansu ljubičaste - Love Symbol #2 – koja je posvećena preminulom glazbeniku Princeu. Iako potpredsjednica instituta odabir nije detaljnije komentirala, mnogi smatraju da je odabrana nijansa godine također posvećena preminulom glazbeniku, dok drugi tvrde kako se radi o indirektnoj političkoj poruci. Naime, u SAD-u djeluje grupa istog naziva koja se bori za bolju ekonomsku sigurnost, reproduktivna prava, zdravstvenu zaštitu, a protiv nasilja i rasizma.

Pantone svake godine u prosincu, još od 1999., najavljuje trend za iduću godinu na temelju istraživanja koje provodi Pantone Color Institute. Lani su najavili da će svijetom dizajna ove godine dominirati upečatljiva nijansa zelene – Greenery, ali ona je za nama. Donosimo vam nekoliko komada u nijansama ljubičaste koje već sada možete pronaći u trgovinama.

Bluza H&M 39,99€

Majica Mango 199,90 kn

Uterqüe
Široke hlače sa sjajem Uterqüe 950 kn

Plisirane baršunaste hlače Zara 149,90 kn

Bluza Zara 199,90 kn

Polučizmice od baršuna Uterqüe 950 kn

Pulover H&M 19,99€

Linker
19. travanj 2024 15:15