Mali vodič

Popularizirao ih je Yves Saint Laurent: Stigli su novi modeli obuće koju ljeti mnogi rado nose

Još od 50-ih godina prošlog stoljeća, kad su ih u orbitu modnih klasika lansirale holivudske dive Grace Kelly i Audrey Hepburn, popularnost espadrila ne jenjava.

Njima se vraćamo svako ljeto i nosimo ih sve do početka jeseni - espadrile su ultimativna ljetna obuća koja je udobna, ali i lijepo izgleda te podigne svaki outfit.

One su pravi mali multipraktik jer više nisu rezervirane samo za plažu ili šetnju plažom, već se mogu uklopiti i u poslovni outfit.

Poznate su i pod drugim imenom - špagerice, a pojavile su se još u 13. stoljeću u Španjolskoj kada su ih nosili i muškarci i žene. Tada su ih nosili siromašniji slojevi društva, a popularizirale su se u sedamdesetima i to zahvaljujući francuskom dizajneru Yves Saint Laurentu.

Čitajte i: Najpoželjnije natikače sezone: Prva kolekcija odmah se rasprodala, a i druga je pri kraju zaliha

image

Holivudska glumica Grace Kelly, 1956.

PROFIMEDIA

Dolaze u mnogim neodoljivim varijantama- ravne, na punu petu, sa zatvorenim ili otvorenim prstima, a njihova glavna karakteristika je što im se potplat izrađuje od špage na koji je obično zalijepljena guma. Kako biste ih uklopili u ljetni stajling, nosite ih s haljinama s uzorcima, boho suknjama, lanenim košuljama i kratkim hlačicama.

Za poslovne prilike savršeno se slažu s lanenim palazzo hlačama i laganim bluzama preko kojih uvijek možete prebaciti sako i tako stajling učiniti profesionalnijim.

U nastavku donosimo nekoliko modela iz popularnih trgovina i web shopova.

image

Model od špage Jenny Fair, 121,70 kn CCC

CCC
image

Model Leo, 288 kn, ABOUTYOU.HR

ABOUT YOU
image

Model Loewe, 175 eura, NET-A-PORTER.COM

NET A PORTER
image

Brušena koža, 549 kn, MASSIMO DUTTI

MASSIMO DUTTI
image

Model od brušene kože, 135 eura, MISHKA

MISHKA
image

Model Missoni, 330 eura, NET-A-PORTER.COM

NET A PORTER
Linker
16. travanj 2024 11:03