Instagram
ovo nismo očekivali...

Zaboravite na ružne tenisice, ovog ljeta nosit će se - ružne sandale

Tijekom protekle godine svjedočili smo porastu popularnosti trendova u modi koje inače vežemo za 'dad fashion' - od tenisica pa sada sve do sandala, trend ružne obuće ne namjerava usporiti.

Glomazne tenisice pravi su hit, no u ljetnoj sezoni ipak volimo nešto otvoreniju obuću u kojoj stopalo diše. Zato posežemo za omiljenim sandalama, no ove sezone trendseterice će po strani ostaviti ženstvene modele ukrašene mašnama, tkaninama u boji ili potpeticama i zamijeniti ih modelima koje na prvu nikada ne bismo svrstali pod pojam 'trendi komada'.

Sandale su to u kojima turisti vole šetati po šljunčanim plažama i planinama, a inspirirane njima, modne kuće predstavile su modele koji su se svidjeli zaljubljenicama u modu pa ih već sada nose kao dio kombinacija ulične mode.

Details and accessories on the runway during the Anna Sui New York Fashion Week Spring Summer 2019 Collection Fashion Show in New York, NY on September 10, 2018. ?, Image: 386307329, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA
New York Tjedan mode, SS/2019. Anna Sui

U novim kolekcijama koje su modne kuće predstavile za proljeće i ljeto 2019. godine, već se početkom godine mogla naslutiti dominacija trenda ružne obuće. Pradin model gumenih sandala s remenčićima od tkanine prednjači i vodi ovaj trend, a sve je popularniji i brend Teva koji nudi modele u različitim bojama, one s platformom ili s ravnim potplatima.

Čini se da je udobnost sve traženija karakteristika, osobito kada je obuća u pitanju pa obuća koja estetski ne privlači postaje poželjna, osobito ako je modni brendovi obilježe s nekoliko zanimljivih detalja. Pradine sandale tako nose logo kuće i šljokičaste ukrase pa su se lako uklopile u street style modu, a uz one crne, nude se i sandale s PVC remenčićima, što nam se ipak ne čini kao najbolj izbor za vruće dane kada se koža više znoji.

I dok Prada svoje modele 'ružnih' sandala skupo naplaćuje, u cjenovno povoljnijim brendovima lako je pronaći slične modele po nižim cijenama.

My Theresa
Prada, € 450

My Theresa
Prada, € 490

My Theresa
Prada, € 650

Asos
Asos, £50.63

Urban Outffiters
Teva, 30 £

Linker
19. travanj 2024 06:18