PROFIMEDIA
Kraljica kreativnih zapleta

Zašto su kreacije Simone Rocha toliko neodoljive? Kate Middleton i Michelle Obama naprosto ih obožavaju

Irska dizajnerica ove godine obilježava deseti rođendan svoje modne marke poznate po romantičnim kreacijama prožetima poviješću.

Irska dizajnerica ove godine obilježava deseti rođendan svoje modne marke poznate po romantičnim kreacijama prožetima poviješću.

Tijekom deset godina, koliko u Londonu ima vlastiti modni brend pod svojim imenom, irska dizajnerica Simone Rocha (34) nadahnuta je raskošnom garderobom mnogih kraljica i kraljeva koji su vladali njenom domovinom, ali i tradicionalnom odjećom raznih krajeva Irske.

image
Atraktivne kreacije spoj su etno kostima, darkerskih i pankerskih elemenata.
SIMONE ROCHA VIA BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Stoga su njene kreacije spoj povijesnih i etno kostima, oblikovanih po postulatima suvremenih modnih trendova: haljine krinoline sašivene su od krutog prozirnog organdija te bogato ukrašene narodnim vezom, puloveri od pletiva s Aranskog otočja kombiniraju se s raskošnim suknjama od tila, a voluminozni kaputi od brokata imitiraju tradicionalnu irsku haljinu u kakvima plešu članice svjetski poznate plesne skupine Lord of the Dance.

Njezinu odjeću obožavaju poznate dame

No, prepoznatljiva je i po darkerskim te pankerskim elementima, jer su kćeri poznatog irskog dizajnera kineskih korijena Johna Roche to omiljeni supkulturni pokreti, a sklonost drami pokazala je već u debitantskoj kolekciji nadahnutoj žalobnom odjećom stanovnika zapadne Irske.

image
Kolekcija za proljeće/ljeto 2021. nadahnuta je dvorskom odjećom iz vremena Karla II., kralja Engleske, Škotske i Irske koji je vladao u 17. stoljeću.
COURTESY SIMONE ROCHA/PIXELFOR/PROFIMEDIA

Njeni atraktivni modeli, koje obožavaju Catherine, vojvotkinja od Cambridgea, i Michelle Obama, bivša američka prva dama, donijeli su joj 2014. nagradu za najboljeg mladog dizajnera, a prije četiri godine proglašena je najboljim kreatorom ženske odjeće na svijetu.

image
Iz aktualne kolekcije za brend Moncler.
MONCLER VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Osim vlastitih modnih kolekcija, Simone od 2018. radi za liniju Genius brenda Moncler, a nedavno je obznanjena i suradnja sa švedskom konfekcijskom tvrtkom H&M, koja uključuje liniju za žene, ali i muškarce i djecu, za koje Simone kreira prvi put, a u trgovine dolazi sredinom ožujka.

Još odličnih tema iz svijeta mode, beautyja i lifestylea otkrijte u novom broju magazina Gloria IN, samo uz Jutarnji list! Kako nam se bliži Valentinovo, uz pregršt ideja za darivanje voljene osobe, darujemo vam 20 kupona s popustima do 50 posto!

image
GLORIA IN + VALENTINOVO KUPONI
GLORIA
Linker
26. travanj 2024 10:06