BORIS KOVACEV/CROPIX
Žene i novac

Osam novih poslovnih anđelica podržalo koncept financijske neovisnosti žena

Predstavljena je nova faza uspješnog projekta poduzetnice Kristine Ercegović - online platforma kojoj su se pridružila nova, zvučna imena.

Predstavljena je nova faza uspješnog projekta poduzetnice Kristine Ercegović - online platforma kojoj su se pridružila nova, zvučna imena.

Zagrebačka poduzetnica, spisateljica i dugogodišnja poslovna savjetnica Kristina Ercegović predstavila je novu fazu svog uspješnog projekta Žene i novac. Osam poslovnih anđelica odlučilo je uložiti u spomenutu online platformu u sklopu koje žene otvoreno razgovaraju o novcu, međusobno se osnažuju i podržavaju.

Postojećim članicama poduzetničkog projekta Žene i novac, osnivačici Kristini Ercegović, poslovnim anđelicama Manueli Šoli i Maji Jelisić Cooper pridružile su se i poslovne anđelice Marijana Šimundža Golemac, Natalija Labavić, Ivančica Bobek, Nataša Kapov, Marija Đeldum, Mirna Bučević, Martina Drezga i Marinka Franulović.

Sve one, osim što imaju bogato iskustvo u vođenju svojih poslova i investiranju, dijele zajedničku viziju financijski neovisne žene s ciljem educiranja i poboljšanja financijske budućnosti žena na ovim prostorima.

image

Kristina Ercegović, vlasnica tvrtke Zaokret, osnivačica i inicijatorica projekta Žene i novac

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"Novac čini razliku i potreban je za rast svakog biznisa. Nije strano kako poduzetnici danas i prije i nakon prodaje svojih tvrtki investiraju u tuđe. Žene i novac je prvi ovakav primjer u Hrvatskoj i regiji s 11 žena suvlasnica s kojim želimo potaknuti ulaganja žena općenito, kao i ulaganje u ženske firme. Da smo na dobrom putu govori činjenica da poznati Shark Tank poslovni anđeli javno priznaju da im većina, čak 75 posto povrata profita na uloženo dolazi iz biznisa koje su pokrenule i vode žene, a to je i suština ovoga. Za kraj mogu samo još dodati kako smo u ovom unaprijeđenom formatu još jači spoj znanja, iskustva, kontakata", rekla je osnivačica i inicijatorica projekta Žene i novac Kristina Ercegović.

Projekt Žene i novac dio je tvrtke Zaokret, osnivačice Kristine Ercegović koji je lansirala 2019. godine. Ova platforma sinonim je za lokalni i regionalni #meetoo pokret za financije. Ciljevi projekta su financijsko osvještavanje, financijska odgovornost, pismenost, edukacija i upravljanje novcem s premisom da vlastiti novac daje više mogućnosti izbora u svakom segmentu života te da je ekonomska sloboda preduvjet svake druge slobode.

Linker
16. lipanj 2024 12:40