Shutterstock, Fuss Miller
Ulovite akcijske cijene 

Bliži se Svjetski dan psorijaze: njegujete li dovoljno svoju kožu?

Zadnji dani mjeseca listopada rezervirani su za podizanje svijesti i popuste

Zadnji dani mjeseca listopada rezervirani su za podizanje svijesti i popuste

Svjetski dan psorijaze, bolesti prepoznatljive po vidljivim promjenama na koži, crvenilu i zadebljanjima koja se ljuskaju na pregibnim dijelovima tijela, obilježava se ove nedjelje, 29. listopada. Dan posvećen oboljelima od psorijaze stvorili su pacijenti za pacijente kako bi podigli svijest o ozbiljnosti ove bolesti i poručili preko 125 milijuna oboljelih da nisu sami. Najvažnije, cilj je potaknuti zdravstveni sustav na pružanje adekvatne i individualizirane terapije oboljelima diljem svijeta.

U Hrvatskoj, ova genetska bolest pogađa oko 64.000 ljudi, pokazuju podaci.

image
Shutterstock, gballgiggsphoto

Osim vidljivih, postoje i brojni, naoko neprimjetni, dijelovi borbe sa psorijazom, navode stručnjaci. Osobe sklone ljuskavosti kože često doživljavaju osudu nedovoljno informirane okoline. S obzirom da su kožne pojave izložene pogledima, kod oboljelih, pogotovo onih u adolescentskoj dobi, može doći i do narušavanja samopouzdanja. Uz kontinuirano savjetovanje sa specijalistima dermatologije i prepisanu dermatološku terapiju, u već dovoljno užurbanoj svakodnevici, potrebno je u danu izdvojiti i vrijeme i novac za nanošenje pripravaka za njegu kože kako bi ona ostala što hidratiziranija.

image
Shutterstock, 2ban

Kako bi barem jedan dio ove svakodnevne rutine učinio lakšim, EPTADERM je povodom Svjetskog dana psorijaze, u svim ljekarnama, kako fizičkim, tako i online, cijelu svoju EPTA PSO liniju za kožu sklonu ljuskanju snizio čak 30%.

EPTA PSO gel za čišćenje, prvi je korak njege kože sklone ljuskanju, a najčešće se kombinira s i EPTA PSO 10 bogatom emulzijom. Za kožu snažnije zahvaćenu ljuskavošću, tu je EPTA PSO 30 krema. Za one teže oblike zadebljanja kože i nakupina ljuskica, EPTA PSO 50 PLUS krema sadrži čak 50% ureje, a namijenjena je nanošenju na zahvaćene dijelove na cijelom tijelu.

image
Akcija: 30% popusta na sve Eptadermove proizvode

Ureja, kao zajednički nazivnik svih dosad navedenih proizvoda može djelovati na izvor ljuskanja, potaknuti njihovo umirivanje te omekšanje zadebljale površine kože. EPTA PSO linija sadrži i jedini preparat u obliku laka namijenjen noktima sklonima ljuskanju pod nazivom EPTA PSO nokti. Njegova posebna formula omogućava proizvodu da ostavi nevidljivi zaštitni sloj na noktu i kutikuli, a idealan je i kao dodatak kremi EPTA PSO 50 PLUS.

Povodom Svjetskog dana psorijaze svi proizvodi iz Eptadermove linije EPTA PSO bit će sniženi 30 %. Akcija se odvija u svim ljekarnama diljem Hrvatske i provodi se od 29. listopada do 5. studenog 2023. godine.

Linker
28. travanj 2024 00:25