Bye bye ljetu na Špancirfestu

Varaždinski Špancirfest je u punom jeku! Pred nama je posljednji festivalski vikend kojim (simbolički) završava ljeto što ujedno znači i sjajnu priliku za urnebesnu zabavu na najvećem hrvatskom festivalu

Kišoviti početak nije pokolebao ni festival, niti posjetitelje. Baš naprotiv, svi su najavljeni programi održani i bili sjajno posjećeni, a riječ je o gotovo nepreglednom nizu događanja svih zamislivih vrsta: koncerata, uličnih performansa, predstava, sadržaja za djecu, radionica, gastro ponude i partija.

A to može samo Špancirfest.

image

promo

Glazba sve i svuda

Vikend na Špancirfestu počinje već u četvrtak, a obilježit će ga niz sjajnih koncerata na svim festivalskim pozornicama. Nenadmašna Dubioza kolektiv u četvrtak, S.A.R.S. u petak, varaždinska scena u subotu i LET 3 za veliko finale u nedjelju. Vila Bedeković će u subotu ugostiti jedinstvenog Massima, a završni koncert na tom ekskluzivnom mjestu bit će jednako ekskluzivna kombinacija rocka i sevdaha s Vatrom i Božom Vrećom.

image

promo

MARIO KNOR

Šarene, vesele i prepune ulice

Festivalske ulice Varaždina ogromna su, šarena i beskrajno zabavna pozornica. Na njima možete uživati u predstavama ponajboljih europskih uličnih performera, glazbi s gotovo svakog ugla, satima istraživati raznoliku ponudu iz pastelno obojanih kućica, odabrati neki dizajnerski komad u Kreativnici, umjetničko djelo ili se okrijepiti nekim malim usputnim slatkim ili slanim zalogajem.

image

promo

Dolazite li s klincima, ne brinite, Špancirfest ima veliku igraonicu na Vindilandu i zabavno učilište u Parku kreative, a želite li im priuštiti malo adrenalinskog užitka, tu je lunapark.

Hedonizam na „n-tu“

Pravi gastro hit ovogodišnjeg Špancirfesta je Špancir Burger Festival. Na krasno uređenom Kapucinskom trgu možete isprobati slasne burger kreacije, pripremljene od vrhunskih namirnica i stvorene rukama (i srcem) ponajboljih burger majstora u Hrvatskoj. Šest probranih burger kućica provest će vas kroz nevjerojatno ukusnu street-food priču, koja uključuje i „plant based“ delicije, a pribrojite li tome ponudu koktela, svakodnevne nastupe DJ‘a i općenito cool atmosferu, nije previše za reći da je riječ o gastro-party lokaciji koju nikako ne bi trebali propustiti.

image

promo

MARIO KNOR

Kad smo već kod hedonizma, nezaobilazan je i legendarni Vinski grad Špancirfesta, na prostranom zelenilu ispred varaždinskog Starog grada te, samo nekoliko koraka udaljena Carlsberg gastro i party zona, a tražite li još mjesta za partijanje, tu je i Sunset zona na Stančićevom trgu te, posebice vikendom, gotovo svaki kutak varaždinske povijesne jezgre koji pulsira festivalskom atmosferom.

image

promo

Varaždin je blizu, ljeto se približava kraju, a Špancirfest ima sve da mu kažete „bye bye“ sa stilom.

image

promo

Linker
25. travanj 2024 11:31