Pregršt zanimljivih događanja

Folklornim nastupom u središtu Zagreba Splićani pozivaju na splitski Advent

Splitski KUD Jedinstvo u četvrtak 8.12. u 17 sati u Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava izvest će jedinstvenu točku „Stari splitski plesovi na ledu“. Priključite li se posjetiteljima čarobnog leda na Tomislavcu očekuje vas zanimljiva izvedba kojom Splićani žele potaknuti Zagrepčane da posjete Advent u Splitu u organizaciji Turističke zajednice grada Splita.

Velik dio raznolikog splitskog adventskog programa posvećen je djeci koja vjerojatno najviše uživaju u Božiću. Na središnjoj vas pozornici 10. prosinca očekuju pune vreće poklona i zvukovi veselih blagdanskih pjesama. Naime, Turistička zajednica grada Splita i Zagrebačka banka tog će dana dovesti Djeda Božićnjaka, a nastupit će i dječji zbor Srdelice te koturaljkaški klub Rošule Split s maštovitom točkom Božićna priča. Središnja će pozornica 31. prosinca u 10:30 biti i poprište dočeka Nove godine za djecu, a nešto kasnije, u 15:00, Novu godinu možete još jednom dočekati po danu - na Adventu na Pjaci. Za one malo veće splitski Advent nudi bogati glazbeni program na 4 lokacije ­- Isprid banke (središnja pozornica), 7 kućica na dnu Marmontove, Prokurative i Advent na Pjaci. Nakon posla dođite na Prokurative gdje ćete se moći opustiti uz urbane ritmove iskusnih DJ-eva i nastupe glazbenika poput grupa Meritas i Diktatora. Na Pjaci će pak uz vrsne DJ-eve posjetitelji moći sudjelovati u već kultnim karaokama srijedom. Posjetitelji će petkom na Rivi moći uživati u nastupima poznatih glazbenih sastava poput Slavonia benda - koji 9.12. po prvi put nastupa na splitskoj Rivi, Ljetnog kina, Milana Terze i Mjesnog odbora.

Splićani su uvijek spremni pomoći i činiti dobro, a osobito su senzibilizirani u predblagdansko doba. U ovogodišnjoj humanitarnoj akciji „Sv. Luce donosi osmijeh“ nastojat će se prikupiti sredstva za uređenje dijela sanitarnih prostora dječjeg doma Maestral. Donacije će se skupljati putem škrabica u ugostiteljskim kućicama na Božićnom sajmu od 9. do 13. prosinca te putem uplata na žiro račun, a kao zahvalu svima koji su se odazvali akciji, organizatori će 13. prosinca na središnjoj pozornici na Rivi, uz podršku Splitske banke i Turističke zajednice grada Splita, organizirati humanitarni koncert klape Iskon. I ove godine adventska su događanja prilagođena djeci s posebnim potrebama pa tako HŽ putnički prijevoz u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita 6. prosinca organizira prigodni vlakić koji će uljepšati blagdane djeci iz udruga Sindrom Down 21, Zvono i Lastavica.

Dođite i vi s obitelji na splitski Advent, uživajte u programima za djecu i odrasle te pokažite svoje plemenito lice.

Više informacija o splitskoj turističkoj ponudi pronađite na www.visitsplit.com

Linker
20. travanj 2024 12:34