LEPEZA LJETNIH HITOVA

Frakturine preporuke za ljetno čitanje: za milenijalce, za ljubitelje krimića, za one željne avanture

Čak i ako se inače ne smatrate nekim velikim čitateljem, sva je prilika da ćete se u ljeti, kad su dani dulji, a godišnji odmori od pustih snova postaju opipljiva stvarnost, uhvatiti neke knjige. Jer, istina je, teško je zamisliti veći gušt od čitanja u hladu. Dignete pogled sa stranice, a ispred vas se valovi nježno dodiruju s obalom dok povjetarac lagano puše, točno onoliko da vam nije vruće.

Nemate inspiracije što čitati u tako perfektnim uvjetima? Nema straha, ovdje je nekoliko prijedloga u kojima svatko može pronaći nešto za sebe, od pasioniranih čitatelja kojima je užitak u knjizi dnevna rutina bez obzira na godišnje doba pa do onih koji za literaturom posežu tek kad živa u termometru skoči i boravak u hladu postane jedina prihvatljiva opcija.

Za one željne avanture: I to kakve avanture! Shantaram je knjiga koju mnogi čitatelji proglašavaju najupečatljivijom knjigom koju su ikada pročitali, a već nakon prvih desetak stranica bit će vam jasno zašto. Ovo je priča o odbjeglom zatvoreniku, bivšem ovisniku i pljačkašu, očajniku koji je iz Australije pobjegao u Indiju s krivotvorenim ispravama, a ondje je, ne štedeći se – spoznao raj i pakao, živio u najsiromašnijem slamu, liječio se u improviziranoj klinici, naukovao kod kralja bombayske mafije… Potraga za iskupljenjem vodi ga kroz Indiju kakvu je iskusio malokoji zapadnjak: u društvu prosjaka i gangstera, mudraca i glumaca, prostitutki i svetaca prolazit će kroz tržnice ljudima i pušionice opijuma, kroz skrovita mjesta koja mogu promijeniti svako srce, sve do zatvora i rata, sve do izdaje i ubojstva. Ovo je roman koji vas natjera da želite još, ali srećom – ima još! Tu je i nastavak, jednako fascinantna Sjena planine. Ovo su knjige po kojima ćete upamtiti ljeto 2021.

image
Lepeza ljetnih hitova
Fraktura

Za ljubitelje krimića: Muškarci koji mrze žene roman je s kojim je sve krenulo, roman zbog kojeg se svijet zaljubio u skandinavske krimiće. Tu prvi put upoznajemo legendarnu Lisbeth Salander, nekonvencionalnu istražiteljicu i hakericu zbog koje je serijal Millenium stekao neviđenu popularnost i širom svijeta se prodao u više od sto milijuna primjeraka.

Tu je i Lazar, još jedan izdanak skandinavskog noira. Nevjerojatno napet, snažan i strahovito vješto komponiran. Napisan s gotovo filmskom preciznošću zahvaljujući kojoj se scene pretapaju jedna u drugu stvarajući savršenu cjelinu.

Za one koji žele čitati o ženskom prijateljstvu: U malenom kvartu u središtu Madrida prepunom kazališta i galerija, u kojem žive moderni ljudi različita kova, a arheolozi tragaju za Cervantesovim kostima, u cvjećarnici poetskog imena Anđelov vrt, kod tajnovite Olivije, pet žena kupuje cvijeće. No nijedna ga ne kupuje za sebe: jedna za svoju tajnu ljubav, druga za ured, treća da ga slika, četvrta za klijente, a posljednja za pokojnika. Žene koje kupuju cvijeće zabavna je, romantična i uzbudljiva priča o prijateljstvu pet potpuno različitih žena i njihovoj potrazi za neovisnošću i ostvarenjem snova. Vanessa Montfort pomirila je naizgled nemoguće: njezin je roman pitak za čitanje, a dubok za promišljanje.

Za milenijalce: Sally Rooney uvjerljivo je najveća zvijezda književnosti s Otoka, po njezinim se romanima snimaju serije, a svaka njezina knjiga zasijeca duboko i precizno. Roman Razgovori s prijateljima odiše sviješću o zadovoljstvima i opasnostima koje nosi mladost te o granicama ženskog prijateljstva koje je teško uredno povući.

image
Lepeza ljetnih hitova
Fraktura

Sally Rooney ovim je romanom postala globalna zvijezda. Razgovori s prijateljima po mnogočemu imaju kultni status među čitateljicama i čitateljima, jer oni su manifest ne samo jedne generacije već i jednog vremena.

O braku i ostalome: Bespoštedna i nabijena emocijama, puna žudnji i strahova, Priča o jednom braku izniman je roman, ljubavna priča našeg vremena. Dok se sagledava kroz oči svoje bivše supruge, dok zamišlja kroz što je sve prolazila i što osjećala, glavni lik Jon će se suočiti s nadanjima i zebnjama svakog supružnika. Tu je i Vjernost, međunarodni bestseler Marca Missirolija. Emocionalan bračni roman čija je radnja smještena u ulice, zgrade, domove današnjeg Milana i koji traži odgovor na univerzalno pitanje: možemo li biti vjerni sebi, a da ne izdamo ljude koje volimo?

Sve ove knjige, ali i više njih (ukupno 36) možete pronaći u Frakturinoj akciji Lepeza ljetnih hitova u kojoj svaka druga knjiga dolazi s 50% popusta, a dostava je besplatna za narudžbe iznad 200 kuna. Za sve kupnje iznad 300 kuna NA DAR dobivate genijalnu ljetnu torbu, idealnu za sve plažne i ostale potrepštine (ponuda vrijedi do isteka zaliha.)

image
Lepeza ljetnih hitova
Fraktura
Linker
15. travanj 2024 21:34