PROMO

Karlovčanka Diana osmislila Batelu, slatki namaz za uživanje bez grižnje savjesti

Buduća pravnica Diana Prpić iz Karlovca uzgoj batata na malom obiteljskom OPG-u odlučila je pretvoriti u uspješnu priču. Došla je na ideju inovativnog proizvoda od batata, nazvala ga Batela i omogućila nam uživanje u slatkom koje nikada nije bilo bezgrešnije.

Batela je jedinstven proizvod u Hrvatskoj, ali i svijetu. Riječ je o slatkom namazu od ekološkog batata uzgojenog na Dianinom OPG-u. Namaz ponosno nosi i brojne certifikate, među kojima su i EKO, BEZ GLUTENA i BEZ LAKTOZE. Dostupna je u jednobojnoj i dvobojnoj varijanti - jednobojna je napravljena od narančastog batata i čokolade, uz dodatak javorovog sirupa i kokosova ulja te ne sadrži alergene. Dvobojna Batela uz narančasti batat sadrži i bijeli, a uz tamnu čokoladu, sadrži i pripravak s okusom bijele čokolade te mljevene bademe i dodatak bourbon vanilije.

image
Diana Prpić
FOTOGRAFIJE: SPAR

Valja istaknuti da je mangan najzastupljeniji među vrijednim sastojcima u batatu, a već pola teglice jednobojne Batele može zadovoljiti 30 posto preporučenog dnevnog unosa tog minerala koji doprinosi održavanju zdravlja kostiju i metabolizma te stvaranju energije.

image
Spar Hrvatska
FOTOGRAFIJE: SPAR

Dianu Prpić i njenu Batelu mogli smo upoznati u drugoj epizodi velikog projekta „Startaj Hrvatska“ kojeg su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV kako bi poduzetnicima i startupovima s dobrom i inovativnom idejom pomogli u plasmanu proizvoda na police velikog trgovačkog lanca. U suradnji sa stručnim timom SPAR-a, Diana je od samog početka neumorno radila na razvoju svog proizvoda. Iako je originalna receptura već bila tu, trebalo je izvršiti sve pripreme potrebne za stavljanje proizvoda na tržište – od dizajna pakiranja, rješavanja dokumentacije i deklaracije te provedbe kontrole kvalitete. Najveći pomak Diana je ostvarila rekonstrukcijom proizvodnog pogona koji sada zadovoljava kompletan sustav HACCP standarda, u skladu s čime proizvodi ovaj domaći proizvod.

image
Spar Hrvatska
FOTOGRAFIJE: SPAR

“Projekt Startaj Hrvatska prepoznala sam kao odskočnu dasku i priliku da zauvijek promijenim svoj život. Do cilja je još puno muke, rada i odricanja, ali spremna sam na sve to”, poručila je.

Batelu možete kupiti s posebnih „plavih polica” koje se nalaze u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske. Uz Dianu, priliku da ispričaju svoju poduzetničku priču te plasiraju svoj proizvod uz pomoć SPAR-a Hrvatska dobilo je još sedam drugih poduzetnika. Njihove životne i poduzetničke priče pratite subotom popodne na Novoj TV.

Linker
24. travanj 2024 15:40