Domaći projekt

Svjetsko, a naše! U Bruxellesu otvoren 37. Muzej iluzija

Otvoren je u bivšem kazalištu na adresi Rue du Fossé aux Loups 18.

Muzej iluzija najveći je lanac privatnih muzeja na svijetu i hrvatski turistički proizvod, a prestižnu titulu njegovi osnivači, Roko Živković i Tomislav Pamuković, dobili još u veljači prošle godine. Tada su, naime, otvorili 30. franšizu u New Delhiju i postali fenomen: nesvakidašnju ideju koju su dobili prije sedam godina gledajući seriju BrainGames na National Geographicu, pretočili su u unosan business kojim osvajaju svijet. Nakon Zagreba, gdje je 2015. otvoren prvi Muzej Iluzija, prepoznati su na međunarodnoj muzejskoj sceni pa je podružnica jednog od najpopularnijih zagrebačkim mjesta za izlazak, odnedavno otvorena i u Bruxellesu.

Belgijska prijestolnica i “glavni grad” Europe postala je, naime, 37. grad u kojem su prisutni.

Kako su osnivači franšize pred sebe postavili značajan poslovni cilj: do 2026. namjeravaju otvoriti svoj muzej na 100 lokacija, nedavno otvorena podružnica u srcu Europe značajan je korak bliže zacrtanom rastu.

image

Najnoviji Muzej iluzija u Bruxellesu

PRESS

Novi muzej nalazi se na atraktivnoj briselskoj adresi, Rue du Fossé aux Loups 18, smješten je u bivšem kazalištu kojim su “zavladale” optičke iluzije, hologrami, interaktivne sobe koje se poigravaju percepcijom posjetitelja. Posjetitelji svih dobnih skupina moći će isprobati hodanje po stropu, izgubiti se u jednoj od najpopularnijih atrakcija, Sobi ogledala, ali i doznati zašto im se to događa.

Sve atrakacije imaju i edukativnu funkciju: najprije će zbuniti osjetila i izazvati im um, a onda će posjetitelje podučiti kako funkcionira ljudski mozak i osjetila te zašto u Muzeju Iluzija ništa nije kakvim se čini. Najveći lanac privatnih muzeja na svijetu ne zanemaruje ni Hrvatsku: poslije Splita i Zadra, svoj Muzej Iluzija uskoro će dobiti i Dubrovnik.

Linker
24. travanj 2024 09:50