Varaždinski Špancirfest - bezbroj doživljaja za kraj ljeta

U petak 19. kolovoza počinje 24. varaždinski Špancirfest. Velik, veseo i raznolik, Špancirfest je odavno postao jedno od najzanimljivijih ljetnih događanja u Hrvatskoj, a svoju popularnost zahvaljuje iznimnom programu i zaista jedinstvenoj atmosferi smještenoj u povijesnu jezgru Varaždina.

Postoji mnogo razloga zašto baš morate doći na Špancirfest, a izdvajamo samo nekoliko najvažnijih:

10 DANA

Špancirfest traje punih deset dana, od petka 19. do nedjelje 28. kolovoza. To su čak dva vikenda i tjedan između njih koji vrve događanjima svih vrsta: koncertima, uličnim performerima i bendovima, predstavama, umjetničkim sadržajima, partijima, radionicama, igraonicama, lunaparkom; da nabrojimo samo dio

Doživljaj Špancirfesta: lijepog, uređenog, prepunog grada i ljudi koji istražuju i uživaju u bogatoj raznolikosti programa ili se naprosto druže u otvorenoj, pozitivnoj atmosferi, nešto je što se ne propušta. Deset dana Špancirfesta, daje vam priliku da se počastite i barem na jedan od njih skočite u Varaždin.

image

promo

500 PROGRAMA

U deset dana festivala na pozornicama, ulicama, trgovima i parkovima Špancirfesta razmještenima po cijeloj povijesnoj jezgri Varaždina, održat će se čak 500 programa.

PAN pozornica, uz bedeme Starog grada ugostit će hrvatske i regionalne glazbene zvijezde. Intimna i ekskluzivnija pozornica kod Vile Bedeković donosi probrani program u rasponu od opere, tradicije pa sve do popa, rocka i sevdaha. Kada se na njoj ne svira, igraju se urnebesne komične predstave i ponajbolji stand-up showovi.

Ulice Špancirfesta prepune su događanja, a najveću pozornost privlače ulični performeri, ulični glazbenici i hodajući bendovi iz čitave Europe. Dječji program Špancirfesta omogućava bezbrižnu igru na Vindilandu kod Starog grada ili kreativnu zabavu u hladu Parka kreative, a za one željne adrenalina, uz bedeme Starog grada smjestit će se veliki lunapark.

image

promo

SANDRO SKLEPIC

BEZBROJ DOŽIVLJAJA

Lutajući ulicama Varaždina otkrit ćete dizajnersku ulicu Kreativnicu te Umjetničku ulicu posvećenu likovnim umjetnostima, a ponuda uličnih izlagača iz šarenih kućica šarena je i neopisivo raznolika.

Žudnju za nečim finim moći ćete utažiti malim uličnim zalogajima, u varaždinskim restoranima, u Carlsberg gastro i party zoni, a gastro novost ovogodišnjeg festivala je Špancir burger festival. Kreiran u suradnji sa Zagreb burger festivalom, ova će gastro atrakcija na posebno uređenom Kapucinskom trgu, donijeti vrhunske burgere iz cijele Hrvatske, a uz mesne bit će plant-based delicija.

image

promo

SINISA SOVIC/FAS

Mega-hit Špancirfesta, Vinski grad, opet se vraća na prostrano zelenilo ispred samog ulaza u Stari grad, a uz fantastičnu i svima pristupačnu ponudu probranih uglavnom hrvatskih vina, ove godine je u suradnji s Gastronomadima nastao niz posebnih i s pojedinim vinima sljubljenih zalogaja.

image

promo

SINISA SOVIC/FAS
Linker
20. travanj 2024 03:09