Huaweijev ljetni barometar

Žene odnijele pobjedu u ratu spolova oko pametnih telefona

Muškarci vole gadgete i tehnologiju – svi smo to već čuli. Vole satove, tablete, automobile, fitness trackere, pametne telefone, bežične punjače, VR naočale – sve redom. Ali ispada da uz ljubav prema napravama ne dolazi i znanje kako ih se koristi. Huaweijev ljetni barometar pokazuje da žene pametne telefone koriste 'pametnije' od muškaraca.

Je li vam dečko ikada objašnjavao kako se koristi neki uređaj? Je li vam ikada rekao što da radite s pametnim telefonom, koje opcije da koristite i zašto da ih koristite? Idući put mu recite da se stiša. Općenito, muškarci nisu ništa pametniji od žena kada je riječ o korištenju pametnih telefona. Huaweijev ljetni barometar, studija o obrascima korištenja pametnih telefona, ukazuje da žene koriste pametne telefone na sofisticiraniji način od muškaraca te da ih općenito više iskorištavaju. Primjerice, 67 posto žena koristi GPS navigaciju i karte na pametnim telefonima, dok to isto radi 61 posto muškaraca. Nadalje, žene više koriste telefone za elektronska plaćanja u usporedbi s muškarcima.

Osim toga, žene koriste pametne telefone za sofisticiranije poslove, kao što su rezervacije putovanja. Žene također bolje koriste aplikacije za putovanja na telefonima. Te su aplikacije posebno važne tijekom sezone ljetnih godišnjih odmora. Tako 26 posto žena koristi aplikacije za putovanja, u dok iste aplikacije koristi samo 20 posto muškaraca. Huaweijev ljetni barometar pokazuje da žene općenito bolje koriste pametne telefone i njihove mogućnosti nego što to čine muškarci. Usprkos tome, muškarci se drže svojih omiljenih pametnih telefona.

Prema Huaweijevom ljetnom barometru, 26 posto muškaraca izjavilo je da ne mogu zamisliti ljetne praznike bez pametnog telefona, čak i ako koriste manje opcija nego žene. Usporedbe radi, tek 20 posto žena kaže da ne može zamisliti praznike bez pametnog telefona. “Podaci nam kazuju kako su navike korištenja pametnih telefona jako različite, i ne baš uvijek racionalne. Danas je pametni telefon uređaj koji puno govori o nama te ukazuje na neke zanimljive činjenice, primjerice, da žene pametne telefone koriste 'pametnije“, izjavio je Jacky Zhao, Huawei regionalni direktor za Adriatic regiju.

Za one koji planiraju svoj pametni telefon obogatiti dodacima, posebice tijekom nadolazeće ljetne sezone godišnjih odmora, Huawei je pripremio posebnu ponudu. Uz kupnju pametnog telefona Huawei, korisnici na dar dobivaju jedan od tri besplatna dodatka po izboru: stativ za fotografiranje + Selfie štap, prijenosnu bateriju ili superbrzi punjač za automobile.

Detalje ponude pogledajte na http://consumer.huawei.com/minisite/hr/summer/index.html

Linker
19. travanj 2024 14:45