ikona stila

Amal Clooney doslovno zablistala u senzacionalnoj zlatnoj haljini

George Clooney i njegova supruga organizirali su prvu dodjelu nagrada istaknutim borcima za ljudska prava.

Iako samo udajom spada u svijet slavnih, Amal Clooney, britanska je odvjetnica za ljudska prava, a velikoj većini kolegica svog supruga Georga Clooneya mogla bi biti savjetnica kako zablistati na crvenom tepihu. Od kada se pojavila u njegovom društvu, oduševljava svojim profinjenim stilom, bilo onim privatnim ili onim kojeg pokazuje na javnim događanjima.

image

Amal i George Clooney, 27. rujna proslavili su osmu godišnjicu braka

DIMITRIOS KAMBOURIS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Ovaj put zablistala je u dugoj zlatnoj haljini sa staklenim resicama koje su plesale oko njenog vitkog tijela s odgovarajućom zlatnom torbicom i sandalama. Zlatni look odabrala je za prvu dodjelu nagrada Justice Albi Awards u organizacije njihove Zaklade za pravdu u zgradi Javne knjižnice u New Yorku.

image

Zanosna odvjetnica za ljudska prava

ANTHONY BEHAR/DDP USA/PROFIMEDIA

Nagrada se dodjeljuje novinarima i borcima za ljudska prava koji su izloženi velikom riziku zbog onoga što rade, kako stoji u obrazloženju njihove Zaklade, a dobila je ime po Albiju Sachsu, južnoafričkom odvjetniku i sucu koji je zbog borbe protiv apartheida bio u zatvoru.

‘‘Kada su novinari zatvoreni samo zato što rade svoj posao, pokušavamo ih izvući iz zatvora. Kada je mladim djevojkama uskraćeno pravo da studiraju, rade ili se udaju kada žele, mi im pomažemo da se izbore za svoja prava putem suda. Kada su manjine meta genocida, pomažemo pokrenuti suđenja protiv počinitelja.Ovaj događaj bi je vrlo zahtijevan jer smo morali puno napraviti kako bi se neki od nominirani mogli stići ovdje iz svojih zemalja.‘‘, kazao je George Clooney.

image

Julia Roberts

ANTHONY BEHAR/DDP USA/PROFIMEDIA
image

Donatella Versace

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Dua Lipa na dodjelu je stigla sama

ANTHONY BEHAR/DDP USA/PROFIMEDIA

A osim onih kojima su dobili priznanja, na svečanu dodjelu uveličali su i slavni prijatelji para poput Cindy Crawford i Randea Gerbera, Due Lipa, Julije Roberts, Jodie Turner-Smith, Drew Barrymore, Donatelle Versace

Inače, Amal i George Clooney, 27. rujna proslavili su osmu godišnjicu braka i prisjetili se svog raskošnog vjenčanja u Veneciji kojeg je Amal svojim odjevnim kombinacijama pretvorila u prvorazredni modni događaj.

Linker
25. travanj 2024 09:19