PROFIMEDIA
Promjena na vidiku

Ambasadorica zatvorenika: Kim Kardashian sa sestrom posjetila zatvor u Los Angelesu

Teško je reći tko je posjet doživio s više iščekivanja, zatvorenici za čija se prava zalažu sestre ili čuvari koji su osiguravali posjet i pazili da prođe bez incidenta?

Teško je reći tko je posjet doživio s više iščekivanja, zatvorenici za čija se prava zalažu sestre ili čuvari koji su osiguravali posjet i pazili da prođe bez incidenta?

Kada je prije četiri godine Kim Kardashian u obiteljskom reality showu rekla kako će se, nakon četverogodišnjeg naukovanja u odvjetničkom uredu u San Franciscu, posvetiti reformi zatvorskog sustava, malo tko je 42-godišnju osnivačicu brenda Skims i zvijezdu Instagrama, doživio ozbiljno. No ona je održala riječ. Doista se bavi spomenutom reformom. Pridružila se dobrotvornoj inicijativi čiji je cilj poboljšati život zatvorenika a u projekt je uključila i četiri godine mlađu sestru Khloé, javlja People. Početkom tjedna sestre su izazvale pomutnju u državnom zatvoru okruga Los Angeles gdje su razgovarale sa zatvorenicima i kako su rekle, saznale što je više moguće o njihovim iskustvima.

"Priče ljudi iz zatvorskog sustava razlog je zbog kojeg zagovaram reformu i koristim svoju platformu kako bih im pomogla promijeniti život na bolje", rekla je Kim.

image

Khloe Kardashian i Kim Kardashian udružile su snage za prava zatvorenika

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK

Dolazak sestara izazvao je nevjericu, a onda pozitivan šok. Teško je reći tko je njihov posjet doživio s više emocija, zatvorenici koji gotovo nisu mogli povjerovati da ih vide u "svom" zatvoru ili čuvari koji su osiguravali događaj i pazili da sve prođe kako treba, bez incidenta.

Kim je naposljetku bila zadovoljna posjetom. S još više žara nastavlja djelovati kao svojevrsna "ambasadorica zatvorenika", a pritom će primjeniti i znanje stečeno za naukovanja u odvjetničkom uredu, bez fakultetske diplome.

image

Dobrotvorni angažman slavnih sestara u okružnom zatvoru

INSTAGRAM

Kako piše The Sun, Kalifornija ne zahtijeva diplomu studija prava kao preduvjet za polaganje pravosudnog ispita. Kim je, stoga, učila o pravu kroz praksu. Položi li pravosudni ispit (trebala je to učiniti 2022.) mogla bi se, oboružana znanjem, intenzivnije uključiti u reformu zatvorskog sustava. Kad su je u Vogueu 2019. upitali zašto se prihvatila rješavanja problema u jednom od najkompleksnijih sustava u zemlji, rekla je: "Želim se moći boriti za ljude koji su platili svoj dug društvu. Osjećam da bi sustav mogao postati drugačiji. Namjeravam se boriti za to znanjem. Kada o nečemu znaš više, tada možeš učiniti više", zaključila je poduzetna reality zvijezda.

Linker
26. travanj 2024 14:00