CQ-ROLL CALL/DDP USA/PROFIMEDIA
VIRALNA SNIMKA

Amerikanci zbunjeni: Jill Biden poljubila muža Kamale Harris u usta

Uoči velikog govora Joea Bidena o stanju nacije, njegova supruga i "drugi gospodin SAD-a" vrlo su se srdačno pozdravili.

Uoči velikog govora Joea Bidena o stanju nacije, njegova supruga i "drugi gospodin SAD-a" vrlo su se srdačno pozdravili.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden u utorak je održao svoj veliki godišnji govor o stanju nacije u Washingtonu. Američki analitičari njegovo su izlaganje proglasili "daleko najinteraktivnijim" govorom o stanju nacije u povijesti SAD-a jer je Biden bio iznimno samouvjeren, glasan i zabavan.

Ipak, Twitterašima je za oko zapeo jedan trenutak koji se odigrao među okupljenima prije samog govora. Kamere su snimile prvu damu Jill Biden kako se rukuje s okupljenima dok se probijala kroz prepunu prostoriju do Douga Emhoffa, supruga potpredsjednice SAD-a Kamale Harris.

Bidenova supruga i "drugi gospodin SAD-a" uhvatili su se za ruke, kratko se nasmiješili i - poljubili u usta. Sudeći prema sada već viralnoj snimci, nitko u njihovoj neposrednoj blizini nije bio uznemiren njihovim poljupcem i svi su nastavili pljeskati kao i do tad.

image

Prva dama i drugi gospodin SAD-a

USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA

Međutim, korisnici društvenih mreža nisu skrivali iznenađenje ovim izrazom prisnosti. Mnogi su poljubac nazvali "čudnim", dok su se drugi našalili kako je "COVID sada definitivno prošao".

"Obraz je u redu. Ili zagrljaj. Ovo je čudno s obzirom na to da su oboje znali da ih kamere snimaju", komentirao je američki novinar Joe Concha.

image

Njihov poljubac iznenadio je gledatelje

SAMUEL CORUM/POOL VIA CNP /MEDIAPUNCH/IMAGO STOCK&PEOPLE/PROFIMEDIA

S druge strane, neki su uvjereni kako je iza poljupca skrivena politička poruka. Očekuje se kako će za nekoliko tjedana Biden objaviti svoju kandidaturu za drugi predsjednički mandat, a dio demokrata smatra kako bi u utrku trebao ući bez Kamale Harris. Ipak, ovaj poljubac po mnogima je znak kako se Biden i Harris ne namjeravaju razići u dogledno vrijeme.

Linker
26. travanj 2024 02:14