Image: 640380806, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Alpha Photo/Alamy/Alamy/Profimedia

 ALPHA PHOTO/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA ALPHA PHOTO/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
Održiva moda

Angelina Jolie pokreće vlastiti modni brend iza kojeg se krije jedna posebna priča

Slavna glumica Angelina Jolie najavila je novi modni pothvat čiji je cilj omogućiti kupcima da sudjeluju u izradi vlastitih kreacija u suradnji s krojačima, izrađivačima uzoraka i zanatlijama diljem svijeta, dok istodobno spriječava gomilanje tekstilnog otpada na odlagalištima.

Glumica, redateljica i bivša posebna izaslanica UN-ove agencije za izbjeglice rekla je na Instagramu i novoj web stranici vlastitog modnog brenda Atelier Jolie da će njezin novi projekt biti dobar prema okolišu. Naime, za stvaranje modnih kreacija koristit će deadstock tkaninu i vintage materijale koji bi inače vrlo vjerojatno završili na odlagalištima otpada. Podjsetimo, tekstilna industrija drugi je najveći zagađivač okoliša stoga su dobrodošli bilo koji napori za suzbijanje ovog problema.

Jolie je objavila vijest na svom Instagram profilu, napisavši: "Danas pokrećem nešto novo - kolektiv u kojem svatko može stvarati... Atelier Jolie mjesto je za suradnju kreativnih ljudi s vještom i raznolikom obitelji stručnih krojača, proizvođači i zanatlija iz cijelog svijeta. Proizlazi iz moje zahvalnosti i dubokog poštovanja prema mnogim krojačima i proizvođačima s kojima sam radila tijekom godina, želje da iskoristim visokokvalitetni vintage materijal i materijal koji je već dostupan, a također i da budem dio pokret za poticanje samoizražavanja.”

image
PROFIMEDIA

Nije jasno kada će točno projekt zaživjeti, ali Jolie je na Instagramu natuknula da će se to dogoditi na jesen.

Glumičini obožavatelji primijetili su da je njezina garderoba posljednjih mjeseci dala naslutiti da naginje prema održivoj modi i s čime će se točno baviti njezin brend Atelier Jolie. Primjerice, za posjetu Bijeloj kući majka šestero djece odjenula je vintage Chanel odijelo, dok njezine kćeri već neko vrijeme za pojavljivanja na crvenom tepihu biraju haljine koje je prethodno nosila njihova poznata majka.

Linker
19. travanj 2024 11:49