Nova Gloria

Anita Dujić Broadfoot i njezin ženski klan: ‘Da mi se pošteno naspavati‘

Nekadašnja manekenka a danas dizajnerica nakita vratila se svom kreativnom poslu već mjesec dana nakon rođenja drugog djeteta, kako bi krajem rujna predstavila novu kolekciju - koju je osmislila balansirajući između kćerkica Lily i Elle Skye.

Prvi mjeseci s Ellom Skye su mi proletjeli - kaže Anita Dujić Broadfoot (38), nekad poznata manekenka, pa dekoraterka seta i influencerica, a danas i dizajnerica nakita Juno, koja je sredinom travnja rodila drugu kćer. Tek se sada, kaže, nekako uspjela "sastati s vremenom" i odvojiti dio dana kako bi nas upoznala sa svojom petomjesečnom djevojčicom, prema kojoj "velika sestra", četverogodišnja Lily, ima nevjerojatno zaštitnički odnos.

"Kad vidim sestrice kako se već sada dobro slažu, zaboravim na neprospavane noći koje su često neminovne u prvim mjesecima djetetovog života. Lily je jako nježna s Ellom Skye, koja je, doduše, zna počupati za kosu pa tu bude i malo suza, ali zapravo se najviše smiju i najsretnije su kada su zajedno. Uvidjela sam i kako sam s Lily radila neke greške, pa se trudim ne ponavljati ih s Ellom.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

Iako se najviše povodim za svojim majčinskim instinktom, povremeno posegnem i za stručnom literaturom o njezi i odgoju djece. Trenutačno je to knjiga "Beba za stolom" iz koje nastojim saznati s kojim namirnicama krenuti nakon faze isključivog dojenja, kako ih uvoditi u prehranu... jer, ta je faza upravo pred nama", govori Anita Dujić Broadfoot, na čijoj se manekenskoj liniji ne naziru tragovi nedavne trudnoće. Kao što se na njenom lijepom licu ne vide tragovi neprospavanih noći, koje dijeli sa suprugom, škotskim filmašem Duncanom Broadfootom (41).

On joj je, kako kaže, od velike pomoći jer je nakon rođenja druge kćeri odlučio ostati kod kuće do kraja godine.Ravnopravno dijele ne samo brigu o curicama - u čemu im dio dana pomaže dadilja - nego i sve kućanske poslove. Prepušteni su sami sebi jer u blizini nemaju bake i djedove: Anitini roditelji žive, naime, u Trogiru, a Duncanovi u Glasgowu.

image
NOVA GLORIA

U razgovoru za Gloriju, nakon preslatkog editorijala sa svojim kćerima, Anita nam je govorila više o ljubavi s Duncanom, kao i o roditeljstvu, izazovima i novoj kolekciji nakita na kojoj je radila ljetos.

U NOVOM BROJU NE PROPUSTITE I:

  • LINDA EVANGELISTA Jača od svih trauma
  • DOMAGOJ NIŽIĆ Razgovor sa zvijezdom biografskog filma o Draženu Petroviću
  • EDIN MEHMEDOVIĆ Moj život s četiri žene
  • KUHINJA: TILDA GROSSEL BOGDANOVIĆ Slatki život na Lopudu
  • PUTOVANJE Marijana Mikulić u srcu Katalonije
Linker
28. ožujak 2024 23:15