Pogreška liječnika

Arnold Schwarzenegger jedva se izvukao nakon rutinske operacije: "Slučajno su mi probili srce"

Glumac i bivši kalifornijski guverner prisjetio se treće operacije srca koja je od rutinske postala opasna po život.

U videu što ga je krajem prošlog mjeseca objavio na svom YouTube kanalu, Arnold Schwarzenegger prisjetio se rutinske operacije srca koja ga je skoro stajala života. Naime, glumcu i bivšem kalifornijskom guverneru liječnici su greškom tijekom operacije probili zid srca i izazvali unutarnje krvarenje.

Operacija koju je prošao nekoliko mjeseci prije početka snimanja filma "Terminator: Dark Fate" trebala je biti rutinska, no zbog liječničke pogreške umalo je bila pogubna za glumca kojem su na kraju morali izvesti otvorenu operaciju srca kako bi zaustavili krvarenje. "Bio sam stvarno izbezumljen. Rekao sam: Odlično. Ovo je stvarno odlična vijest" prisjetio se Schwarzenegger. Međutim, unatoč prvotnom šoku odlučio je fokus usmjeriti oporavku. "Bio sam usred katastrofe. I kako da se sad izvučem iz toga? Moraš se sabrati, promijeniti brzinu i reći: U redu što trebam napraviti da izađem iz ove bolnice" rekao je Terminator koji je dokumentirao proces oporavka. Tako su se i pojavila njegova videa dok uz obitelj i prijatelje koji ga bodre lagano hoda oko bolnice. "Izgledao sam kao idiot, gegajući se po hodnicima, ali poanta je bila pokrenuti se jer su mi doktori rekli da moram vježbati pluća da ne dobijem upalu pluća od koje bih mogao umrijeti" kazao je.

Djelomična motivacija za oporavak mu je bilo i snimanje "Terminatora" koje je zahtijevalo da bude u top formi. "Tri mjeseca kasnije kretao sam s Terminatorom 6 pa sam morao biti u formi. Morao sam se gibati, trčati, dizati stvari, snimati borbene scene." Srećom, upornost, pozitivan stav i potpora pomogli su mu da dođe do cilja te se oporavi do početka snimanja te da i danas može redovito vježbati kao i do tada jer mu je, kako je rekao u intervjuu za The Hollywood Reporter, u planu živjeti zauvijek. "I dalje vježbam svaki dan, vozim bicikl svaki dan i snimam filmove - showbusiness je drugi dio mog života. Volim sve što radim. Nema mirovine" izjavio je 76-godišnji Schwarzenegger.

image
BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK
Linker
25. travanj 2024 13:06