BEATA ZAWRZEL/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
bivši šef formule 1

Bernie Ecclestone priznao krivnju na sudu: Utajio čak 400 milijuna funti

Bernie Ecclestone priznao je krivnju za financijsku prevaru na sudu u Londonu, na koji je došao u pratnji supruge Fabiane Flosi.

Bernie Ecclestone priznao je krivnju za financijsku prevaru na sudu u Londonu, na koji je došao u pratnji supruge Fabiane Flosi.

Bivši šef formule 1, Bernie Ecclestone priznao je krivnju na sudu u Londonu za financijsku prevaru, to jest da vlastima nije prijavio 400 milijuna funti koje je imao u zakladi u Singapuru, a ranije je te optužbe odbacio. Tužitelji tvrde da je 92-godišnjak 2015. godine namjerno zavarao istražitelje i rekao da je osnovao samo jednu zakladu, i to u korist svojih kćeri: Debbie, Tamare i Petre. Na pitanje ima li još koju zakladu izvan ili unutar Velike Britanije, Bernie je odgovorio da nema.

image

Bernie Ecclestone na prethodnom ročištu u travnju ove godine

MARK THOMAS/SHUTTERSTOCK

Na sud je došao u pratnji svoje 46 godina mlađe treće supruge Fabiane Flosi s kojom je 2020. godine dobio sina Alexandera Charlesa Ecclestonea. "Sve je bilo vrlo jednostavno, a porođaj je, hvala Bogu, završio nakon svega 25 minuta", otkrili su supružnici prilikom rođenje sina. Dodao je da je jako sretan te da se nada da će puno vremena provesti s njime. "Sada je situacija drugačija jer više nemam pritisak oko posla pa se mogu posvetiti sinu. Nadam se samo da ću poživjeti dovoljno dugo da mogu što više vremena provesti s njim", rekao je Ecclestone. Brazilska marketinška stručnjakinja i Bernie vjenčali su se 2012. godine, tri godine nakon što se razveo od svoje druge supruge Slavice. Supružnici su se upoznali na Grand Prixu u Brazilu, a zbližili su se tijekom zajedničkog putovanja na utrku u Tursku.

image

Supruga Bernieja Ecclestonea, Fabiana Flosi

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Bernie se vjenčao tri puta. Prvu put se oženio kad je imao 21 godinu s Ivy Bamford s kojom ima kćer Debbie. Poslije nje bio je 17 godina u vezi s djevojkom imena Tuana Tan, koju je ostavio zbog Slavice kada ju je upoznao 1984. godine. Prilikom njihovog upoznavanja, riječka manekenka je imala 23 godine, odnosno bila je 28 godina mlađa od Bernieja. Vjenčali su se godinu nakon što su se upoznali, a u braku su bili 24 godine tijekom kojeg su dobili dvije kćeri Tamaru i Petru. Razlog njihovog razvoda nisu bile godine, već Bernijeva ljubav prema njegovom poslu.

"Dolazi s posla poslije osam, večera i ode spavati. Čak i ako je na odmoru, ne može dvije minute biti na miru. Osim posla, ništa ga ne zanima. Nema hobi, a druge ljude smatra dosadnima", rekla je Slavica nakon što je mnoge šokiralo kad se saznalo da se u 50. godini odselila iz njihovog doma vrijednog 10 milijuna funti i da je angažirala odvjetnika. Bivši vlasnik Formule 1 priznao je da nije želio razvod, ali da je bio svjestan da neće smanjiti svoju posvećenost poslu.

Mnogi su njihov brak smatrali idiličnim, stoga je većinu šokiralo kada su se razveli, osobito jer je njihova brakorazvodna parnica trajala rekordnih 58 sekundi, a par se odmah složio oko podjele imovine. Tako je Slavica 2009. godine izašla iz sudnice bogatija za preko milijardu dolara na računu, u dionicama i brojnim nekretninama.

Podsjetimo, britanski poreznici su u kompleksnoj kriminalističkoj istrazi otkrili veliki nesrazmjer u prijavljenim prihodima Bernieja Ecclestonea u razdoblju od 2013. do 2016. godine te imovine njegovog singapurskog fonda i offshore tvrtki za koju nije plaćen nikakav porez državi.

Linker
26. travanj 2024 12:09