CHRISTOPHER POLK AFP
SASVIM NOVO

Beyoncé izdala dugoočekivani studijski album Renaissance

Ovo je njezin prvi solo album u šest godina, od izdanja Lemonade 2016.

Ovo je njezin prvi solo album u šest godina, od izdanja Lemonade 2016.

Američka pjevačica Beyonce službeno je objavila svoj sedmi studijski album Renaissance kad je sat otkucao ponoć u petak rano ujutro.

S prethodno objavljenim glavnim singlom "Break My Soul", koji je izašao prošlog mjeseca, ovaj album sadrži 15 drugih pjesama: "I‘m That Girl," "Cosy," "Alien Superstar," "Cuff It," "Energy " uključujući BEAM, "Church Girl," "Plastic Off the Sofa," "Virgo‘s Groove," "Move" uključujući Grace Jones i Tems, "Heated," "Thique," "All Up in Your Mind," "America Has a Problem", "Pure/Honey" i "Ljetna renesansa".

Za razliku od njezinog prethodnog solo albuma, Lemonade iz 2016., pjesme na novom albumu očito su stvorene za plesne podije i prepune uglavnom samouvjerenih, seksi tekstova o slavljenju vlastitog identiteta i zabavi. "Volim sebe, dovraga," samo su neki od stihova Beyonce u "Cosy".

image

Beyonce

KEVIN WINTER AFP

Nastavila je nekonvencionalno predstavljanje s izdavanjem prvog singla s albuma, “Break My Soul,” koji je stigao u ponoć na ljetni solsticij. Singl osvaja s pulsirajućim ritmom (u Hrvatskoj je također najpopularniji singl u eteru), s tekstovima koji potiču slušatelje da uživaju i zaplešu. Ovaj je svjetski hit prozvan i pjesmom ljeta te himnom ove generacije.

Prepun uzbudljivih himni koje odjekuju kod svih, RENEAISSANCE je vrhunac slobode i bijega koji potiče nezamislivo slavlje i volju. Jedinstvena namjera albuma RENAISSANCE je prikazati glazbu koja vas pokreće iz duše i potiče vas na ples. To je slavlje klupske ere kada su svi koji su se osjećali autsajderima tražili jedni druge i formirali zajednicu željnih slobode da se kreativno izraze kroz ritam, što slavimo i danas. Dobrodošli u Klub Renaissance!

image

Pop zvijezda Beyonce

TIMOTHY A. CLARY AFP

Čarolija albuma je također u Beyoncéinom visokom vokalu, bogatom, duševnom, ponekad ranjivom i nabijenom strašću i svrhom u onome što bi se moglo opisati samo kao pjevanje. I proširuje se nezaboravnim tekstovima koji su hrabri, srčani, hitni i kategorički pravovremeni.

Iako su vizualni elementi zakazani za kasniji datum, album dolazi s robusnim izborom formata koji ljubiteljima glazbe i kolekcionarima daje mnogo izbora. Glazbena trgovina na njenoj web stranici nudi prodaju albuma i višestruke konfiguracije RENAISSANCE albuma, a u Hrvatskoj će od kraja sljedećeg tjedna biti u prodaji CD.

Beyoncé je snimala album tijekom pandemije, gotovo tri godine, i navodi da joj je tišina tog vremena omogućila da iskoristi svoju najkreativniju osobu.

"Stvaranje ovog albuma omogućilo mi je mjesto za sanjarenje i pronalaženje bijega tijekom strašnog vremena za svijet", kaže Beyoncé. “To mi je omogućilo da se osjećam slobodno i pustolovno u vrijeme kada se malo što drugo pomicalo. Moja je namjera bila stvoriti sigurno mjesto, mjesto bez osude. Mjesto bez perfekcionizma i pretjeranog razmišljanja. Mjesto za vrištanje, oslobađanje, osjećaj slobode. Bilo je to prekrasno putovanje istraživanja.”

U timu suradnika su bili: The-Dream, Nile Rodgers, NOVA, NO ID, Raphael Saadiq, Mike Dean, Honey Dijon, Chris Penny, Luke Solomon, Skrillex, Beam, Big Freedia, Grace Jones i Tems, i s njima je Beyoncé je krenula “ponovno izmisliti glazbu”, kako opisuje londonski The Times.

Linker
28. travanj 2024 10:57