MICHAEL TRAN AFP
Izvan zone komfora

Billie Eilish kakvu još niste vidjeli: Za novi spot transformirala se u Barbie

Billie Eilish izgleda kao prava Barbie u novom spotu za pjesmu "What Was I Made For" koja je na popisu pjesama za Barbie film.

Billie Eilish izgleda kao prava Barbie u novom spotu za pjesmu "What Was I Made For" koja je na popisu pjesama za Barbie film.

Kao prava Barbie izgleda 21-godišnja američka pjevačica i kantautorica Billie Eilish, u novom "one shot" spotu za pjesmu "What Was I Made For" koji je izašao jučer. Na prvu, mnogi pomisle da je riječ o Margot Robbie koja utjelovljuje Barbie u nadolazećem filmu, no ovo je zaista Billie, u izdanju u kakvom je još nismo imali prilike vidjeti. Poput lutke Barbie, odjevena je u kultnu žutu haljinu inspiriranu 1950-ima, a na nogama nosi odgovarajuće retro cipelice. Za potpuni izgled, Billie ima kosu svezanu u konjski rep s valovima te uvijene plave šiške koje joj uokviruju lice. Dobitnica Grammyja izbacila je ovaj spot tjedan dana prije nego što će Barbie stići u kina.

Film će osim odlične radnje imati i mnogobrojne zvučne pozadine velikih zvijezda, kao što su Dua Lipa, Sam Smith i Nicki Minaj, a tu je i Billie Eilish, koja unosi osjećaj sentimentalnosti u film. Iako radnja filma o Barbie nije u potpunosti otkrivena, najave i promocije sugeriraju da će omiljena "superlutka" proći kroz egzistencijalnu krizu. U jednom trenutku, ona zapravo pita svoje Barbie prijateljice znaju li što se događa kada one umru. Billiena pjesma, koju je skladala zajedno sa svojim bratom Finneasom, čini se kao da odgovara toj situaciji sa stihovima koji istražuju duboku zabrinutost nepoznavanja vlastitog sebe. "Prije sam lebdio, sada samo padam/ Prije sam znao, ali sada nisam siguran/ Za što sam stvoren?" pjeva Billie, a u spotu, dok nastavlja razmišljati o svojoj svrsi, zapuhuje snažan vjetar koji otpuše sve njezine omiljene stvari: odjeću, obuću i modne dodatke, koji su u veličini lutke, naravno, a vjetar zatim prelazi u pljusak.

Billie je objavila isječak ovog jednostavnog, a snažnog spota, na Instagramu, dok je također podijelila koliko je sretna što je napisala glazbu za film koji je režirala Greta Gerwig. "Ovaj video me tjera da plačem", napisala je u opisu te dodala: "Toliko mi znači i nadam se da će jednako značiti i vama." Na prijašnjoj objavi kojom je najavljivala spot napisala je "Ovaj će vam film promijeniti živote, a nadamo se da će i pjesma. Pripremite se za jecanje". Billie se pojavila na premijeri Barbie u Los Angelesu, noseći ružičastu košulju i ružičastu kravatu, a kosu je ipak, umjesto u plavoj nijansi kao iz spota, ostavila u svojoj prepoznatljivoj crnoj.

Dua Lipa prva je glazbenica koja je izbacila singl za film s pod nazivom "Dance the Nigh", a na dan izlaska filma Sam Smith će izbaciti pjesmu "Man I Am", odu portretu Kena kojeg je utjelovio Ryan Gosling. Nadalje, tu su Lizzo, Charli XCX, Hair, Gayle i mnogi drugi koji su radili na pjesmama za film. Veliki je doprinos imala Nicki Minaj koja je surađivala s Ice Spiceom i izvođačima hitova iz 90-ih - Aquaom, i to na rebootu hit pjesme Barbie Girl pod nazivom "Barbie World".

Linker
26. travanj 2024 07:36