Billie Eilish

 ANGELA WEISS AFP
Bez dlake na jeziku

Billie Eilish prozvali zbog ženstvenog odijevanja. Glazbenica žestoko odgovorila

„Stalno ste govorili kako bih bila privlačnija kad bih se ponašala kao žena. I sada, kad se osjećam dovoljno ugodno da odjenem nešto što je iole ženstveno ili prati liniju tijela, sad sam se, kao prodala”, obratila se glazbenica pratiteljima.

„Stalno ste govorili kako bih bila privlačnija kad bih se ponašala kao žena. I sada, kad se osjećam dovoljno ugodno da odjenem nešto što je iole ženstveno ili prati liniju tijela, sad sam se, kao prodala”, obratila se glazbenica pratiteljima.

Glazbenica Billie Eilish nije sretna zbog neprestanih kritika za svoj stil koje dobiva na društvenim mrežama, štoviše, negativno komentiranje bilo čega što odjene, bilo to ženstveno ili dječački, navelo ju je da oštro odgovori anonimnim komentatorima, piše People. „Prvih pet godina moje karijere vi ste me, budale, gazili jer sam izgledala ‘dečkasto‘ i zato što sam se odijevala kako sam se odijevala. Stalno ste govorili kako bih bila privlačnija kad bih se ponašala kao žena. I sada, kad se osjećam dovoljno ugodno da odjenem nešto što je iole ženstveno ili prati liniju tijela, sad sam se, kao prodala”, ljutila se 21-godišnja dobitnica Grammyja na Instagram Storyju uz krupni plan svog lica.

„Pravi ste idioti, bezveznjaci koji bi žene trebali ostaviti na miru. Jeste li znali da žene mogu imati više lica???!!! Šokantno??? Vjerovali ili ne, žene mogu imati različite interese”, nastavila je pjevačica u objavama, završivši time da joj svi mogu popušiti.

image

Billie Eilish odgovorila je na stalne kritike

INSTAGRAM

Vjerojatno ovim potezom Billie neće ušutkati mrzitelje, naprotiv, ali očito su joj „pravovjerni” komentari prelili čašu. Još je u ožujku u podcastu Conan O‘Brien Needs a Friend govorila o tome kako se njezin pristup društvenim mrežama promijenio kroz godine te kako je i obrisala neke aplikacije s pametnog telefona kako bi smanjila doticaj s njima. Kako je tada objasnila, ono što je „izluđuje” u vezi s internetom je to što nas čini lakovjernima. „Sve što pročitam na internetu vjerujem. Ja! Čak i ako pouzdano znam da je to glupo i imam dokaze da nije sve istina. Gotovo ništa od toga nije istina. To su, kao, male stvari, male bijele laži koje se svima motaju po glavi, ali svi vjeruju”, rekla je Eilish.

Njezin obračun s kritičarima koji joj zamjeraju promjene imidža rasplamsao se još prije gotovo dvije godine. Tada je za Elle izjavila kako je izgubila tisuće i tisuće pratitelja na Instagramu zbog estetskog osvježenja koje je priredila za album „Happier Than Ever”. „Izgubila sam 100.000 pratitelja na Instagramu samo zbog sisa. Ljudi se boje velikih sisa", rekla je tada. Sada im je odgovorila puno oštrije. No, sudeći po komentarima pratitelja koji joj i dalje zamjeraju seksualiziranost imidža, jer ranije je tvrdila kako za time neće posezati, a razljute se i kada Billie stavi remen u duginim bojama, obračun se neće skoro smiriti.

Linker
26. travanj 2024 16:37