Ovacije za glumca

Brendan Fraser jecao zbog nagrade koju je osvojio

Nije očekivao pobjedu, a dugi, gromoglasan pljesak nagnao ga je da sve ono što je htio reći, pretoči u suze pred iznenađenim kolegama.

Pamtimo ga po ulozi Ricka O‘Connella, šarmantnog, površnog i zgodnog akcijskog junaka u filmskoj franšizi"Mumija", ona mu je otvorila vrata Hollywooda i lansirala ga među zvijezde, no pokazalo se kako je kanadsko-američki glumac Brendan Fraser godinama čeznuo za prilikom kakvu je napokon dobio u psihološkoj drami "Kit", Darrena Aronofskog.

Tumači suštu suprotnost Ricka O‘Connella s početka karijere: riječ je o ulozi izrazito pretilog profesora engleskog jezika Charlieja koji se skriva od studenata zahvaljujući online predavanjima s isključenom kamerom i pokušava obnoviti narušen odnos s kćerkom. U ulogu sve samo ne privlačnog i zabavnog glavnog junaka unio je cijelog sebe, što mu je u nedjelju na večer donijelo značajno priznanje – nagradu Critics‘ Choice Awards za najboljeg glumca. Trenutak kada je primio priznanje kakvo priželjkuju mnoge zvijezde zabavljačke industrije, obilježio je glamuroznu večeru.

image

Prva mu je čestitala djevojka Jeanne Moore.

THE CW/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Pojavio se na podiju gotovo ne vjerujući da je on taj, da je prema mišljenju filmskih kritičara njegova interpretacija sredovječnog, izuzetno pretilog i odbačenog profesora najbolje glumačko (muško) ostvarenje u protekloj godini, a onda se slomio. Preplavili su ga osjećaji, rasplakao se zbog nevjerice, sreće, svega što je proživio radeći na svom liku dok se dvoranom u hotelu Fairmont Century Plaza, u Los Angelesu, prolamao gromoglasan pljesak.

Bio je to, piše Daily Mail, epski trenutak kojim je njegova karijera ponovno oživjela, no umjesto da nabroji sve koji su, po njegovom sudu, također zaslužni za njegov uspjeh, kako se to obično čini, izjavio je: "Ako se borite s pretilošću ili se osjećate kao da se utapate u tamnom moru, želim da znate da ako možete imati snage samo stati na noge i otići na svjetlo, dogodit će se dobre stvari".

image

Brendan Fraser kao Rick O‘Connell.

SUPPLIED BY LMK/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA

Jedan od najsjajnijih trenutaka u karijeri rasplakani glumac posvetio je odbačenim "kitovima", pretilim, usamljeni, beskrajno tužnim osobama. Vjerojatno je imao pripremljen govor jer je to dio posla, no iz njega su jednostavno provalile suze i koloplet osjećaja koje nije mogao potisnuti. Pokazalo se da je to razlog da mu prisutni još snažnije zaplješću.

Linker
16. travanj 2024 08:21