slavni razvodi parovi

 SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Pucaju brakovi

Britney i Sam nisu jedini: Duga je lista slavnih parova koji se razvode u 2023.

Većina razvedenih ili rastavljenih bračnih partnera trudi se razići civilizirano, uz što,manje detalja u medijima i poštovanje predbračnog ugovora, ali uvijek postoje iznimke.

Većina razvedenih ili rastavljenih bračnih partnera trudi se razići civilizirano, uz što,manje detalja u medijima i poštovanje predbračnog ugovora, ali uvijek postoje iznimke.

Čini se da je holivudski brak postao neka vrsta dogovora o zajedničkom životu s ograničenim rokom trajanja. Britney Spears i Sam Asghari posljednji su u nizu poznatih parova čiji će se zajednički život i sve o čemu zaljubljeni maštaju uoči vjenčanja, okončati na presudom o razvodu na sudu.

Jedni kroz brakorazvodni postupak prolaze obazrivo, uz zajedničko priopćenje o tome kako unatoč ljubavi i uzajamnom poštovanju, više ne mogu zajedno. Nakon toga slijedi dogovor odvjetnika i tihi, formalni razlaz. Drugi parovi prolaze dramu, podmeću si na sudu i ocrnjuju se u medijima, a natezanje tome što je čije i tko će dobiti (puno) skrbništvo nad djecom, moglo bi potrajati godinama. Ukratko, nitko ne želi „never-ending” razvod Angeline Jolie i Brada Pitta, svi bi se htjeli elegantno razići poput brazilskog top modela, Gisele Bündchen i bivše zvijezde američkog nogometa, Toma Bradyja, čiji je razvod finaliziran prošle jeseni. Postavili su visok standard kako treba izgledati civilizirani završetak bračne zajednice. Najviše su mu se u nizu slavnih parova čiji su se brakovi tijekom 2023. okončali na sudu ili su se rastali, a formaliziranje razvoda tek slijedi - približili Reese Witherspoon (47) i Jim Toth (53).

image

Reese Witherspoon i Jim Toth: čist račun, uljuđen razvod

SHUTTERSTOCK

Zvijezda filma "Legally blonde" i glumac poznat po sporednoj ulozi u humorističnoj seriji "According to Jim" u ožujku ove godine proslavili su 12 godina braka. Dobitnica Oscara i njen bivši tešku odluku o razvodu donijeli su s "velikom dozom pažnje i razmatranja." Njoj je to bio drugi, a njemu prvi brak. Ravnopravno su podijelili skrbništvo nad zajedničkim, desetogodišnjim sinom Tennesseejem, a imovina je raspodijeljena prema predbračnom ugovoru. Magazin People u ožujku je objavio je kako su "sav kućanski namještaj, kućanski uređaji, umjetnine i drugi predmeti osobne imovine podijeljeni na obostrano zadovoljstvo stranaka", stoji u sudskim dokumentima. "Svaka strana dobiva vlastitu odjeću, nakit i osobne predmete bez ikakvih potraživanja druge strane."

Zadržali su sve što su posjedovali prije vjenčanja u ožujku 2011. Čak su i vozni park podijelili uljuđeno: kriterij je bio taj da onaj na koga glasi američka inačica prometne dozvole dobiva automobil i preuzima troškove povezane s vozilom. Prethodni razvod od glumca Ryana Phillippea - s kojim ima dvoje odrasle djece, 23-godišnju kćer Avu i 19-godišnjeg sina Deacona - zvijezdi serije "The Morning show" bio je stresniji.

"Kad sam se prije razvodila, tabloidi su prenosili ljudima kako se osjećam ili kako se ponašam, bez mojeg upliva i izvan moje kontrole", zaključila je glumica.

image

Civilizirani razvod nekad sretnog para

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

I razvod Sofie Vergare (51) i Joea Manganiella (46), mogao bi postati primjer kako bez drame okončati brak. U srpnju 2023. objavili su da je njihovoj gotovo osam godina dugoj bračnoj zajednici, došao kraj. Potvrdili su da je odluka bila teška, no da ipak nastavljaju svatko svojim putem. Čist račun, duga ljubav - krilatica je koja najbolje opisuje financijsku pozadinu njihovog razvoda. Potpisali su predbračni ugovor uoči vjenčanja u studenom 2015. Bogatstvo zvijezde serije "Moderna obitelj" procjenjuje se, naime, na 180 milijuna dolara dok je njegovo sto i četrdeset milijuna dolara manje. Daleko od toga da je glumac poznat po ulozi stripera u franšizi "Magic Mike" siromašan, no njegovo bogatstvo od 40 milijuna dolara skroman je iznos u usporedbi s njezinim bankovnim računom. Ukratko, osigurali su svatko svoju zaradu do sklapanja braka, ali i buduće prihode. Prodaju svoj dom Beverly Hillsu procijenjen na 10 milijuna dolara: novac od prodaje također će podijeliti prema predbračnom ugovoru. Problem bi mogao biti samo njihov kućni ljubimac, 10-godišnja mješanka čivave i pomeranca, Bubbles. Glumica ju je prepustila bivšem bez borbe, no ovih dana se predomislila. Rasplet neugodne situacije tko će biti skrbnik kujice, tek slijedi.

image

Nije izdržao ni brak Justina Trudeaua i Sophie Trudeau

PEOPLE PICTURE/WILLI SCHNEIDER/SHUTTERSTOCK

Razvode se i kanadski premijer Justin Trudeau (51) te njegova supruga, Sophie Grégoire Trudeau (48), kako stoji u odmjerenoj objavi početkom kolovoza 2023. Jedan od najzgodnijih političara svijeta, drugi najmlađi kanadski premijer u vrijeme stupanja na tu funkciju i predsjednik "Liberalne stranke" (dužnost premijera preuzeo je 2015., kada su mu bile 44 godine), sa suprugom je u osamnaestogodišnjem braku dobio troje djece: 16-godišnjeg Xaviera, 14-godišnju Ellu-Grace te devetogodišnjeg sina Hadriena. Zanimljivo je da se Justin i Sophie poznaju još od djetinjstva u Montrealu: bila je razredna prijateljica njegovog najmlađeg brata Michela koji je 1998. izgubio život u lavini.

image

Tihi razlaz Rickyja Martina i Jwana Yosefa,

PEOPLE PICTURE/WILLI SCHNEIDER/SHUTTERSTOCK

Propao je i brak pop pjevača Rickyja Martina (51) te konceptualnog umjetnika Jwana Yosefa (38) - brak im je potrajao šest godina, a u zajedničkom priopćenju početkom srpnja 2023., objavili su: "Odlučili smo okončati naš brak s ljubavlju, poštovanjem i dostojanstvom prema našoj djeci i poštujući ono što smo iskusili kao par svih ovih prekrasnih godina. Sada je naša najveća želja održati zdravu obiteljsku dinamiku i odnos usredotočen na mir i prijateljstvo kako bismo nastavili zajednički odgoj naše djece, čuvajući poštovanje i ljubav koju imamo jedno prema drugome."

Latino zavodnik otac je četvero djece. Blizance Mattea i Valentina dobio je 2008., preko surogat majke dok je s uskoro bivšim suprugom postao roditelj 4-godišnje djevojčice Lucije te godinu mlađeg sina Renna. Mališani su također došli na svijet preko surogat majke u razmaku od devet mjeseci. Portorikanski pjevač je u zahtjevu za razvod braka izrazio želju za zajedničkim skrbništvom nad djecom koju ima s Yosefom dok je podjela imovine regulirana predbračnim sporazumom.

image

Noel Gallagher s bivšom suprugom Sarom MacDonald

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Ove godine brak su okončali i zvijezda legendarnog benda Oasis, Noel Gallagher (56) i škotska publicistica Sara MacDonald (51) nakon 12 godina zajedničkog života. Prgavi roker, koji je već četrnaest godina posvađan s bratom Liamom (dijelom i zbog bratove netrpeljivosti prema njegovoj supruzi Sari), početkom 2023. objavio je da svatko ide svojim putem. Muzičar i publicistica upoznali su se 2000. godine, a vjenčali 2011. Imaju dva sina, 16-godišnjeg Donovana i 12-godišnjeg Sonnyja dok muzičar koji iz bivšeg braka s Engleskinjom Meg Mathews ima odraslu, 23-godišnju kćer Anais Gallagher.

"Noel Gallagher i Sara MacDonald potvrdili su da se razvode. Zajedno će se nastaviti brinuti o svojoj djeci, koja su njihov prioritet. Mole medije da poštuju privatnost njih i njihove obitelji u ovome trenutku", rekao je njegov glasnogovornik.

image

Shannen Doherty razvodi se od fotografa Kurta Iswarienka

NO APOLOGIES PRODS/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Američka glumica Shannen Doherty (52), zvijezda serijala "Beverly Hills, 90210" objavila je u travnju 2023. da se nakon jedanaest godina braka razvodi od trećeg supruga, fotografa Kurta Iswarienka (49).

"Razvod je bila posljednja stvar koju je Shannen željela i o njoj razmišljala. Ali dalje tako jednostavno nije išlo i razvod je bio jedini izlaz za nju iz postojeće situacije", izjavila je Leslie Sloane, glumičina agentica za odnose s javnošću. Prema sudskim dokumentima glumica je zahtjev za razvod braka podnijela u siječnju ove godine i od trećeg supruga traži plaćanje mjesečne alimentacije, jer je zvijezda nekad iznimno popularnog serijala "Beverly Hills, 90120" trenutačno bez stalnih prihoda. Na žalost, 2015. joj je dijagnosticiran rak dojke: dvije godine kasnije izvijestila je fanove kako je bolest u remisiji, poslije mastektomije, kemoterapije i zračenja.

Međutim, prije tri godine, otkrila je da se rak vratio. Pokazalo se da je bolest u IV. stadiju, proširila se po cijelom tijelu, metastaze su otkrivene i u njenom mozgu. Njezinu lavovsku borba za život prati cijeli svijet, stoga je vijest o razvodu od fotografa koji joj je bio podrška tijekom liječenja, neugodno iznenadila njene fanove. Kako su njezini troškovi liječenja jako visoki (čini se da premašuju njeno zdravstveno osiguranje), glumica je u ožujku objavila kako je presušila pomoć glumačkog sindikata SAG-AFTRA), i nije poznato kako će to riješiti.

S druge strane, razvod holivudske zvijezde Kevina Costnera (68) i dizajnerice Christine Baumgartner (49) nakon 18 godina braka i troje zajedničke djece, sve je samo ne uglađen i civiliziran. Zahtjev za razvodom podnijela je u svibnju ove godine manekenka i dizajnerica torbica, a kao razlog je navela holivudski klasik: "nepomirljive razlike". Američki mediji naveli su da ju je na to nagnala njegova navodna prevara s članicom ekipe na setu serije "Yellowstone", što je on opovrgnuo.

image

Ne svađaju se zbog skrbništva nad troje djece, problem je imovina

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK FOR SAG AWARDS

Imaju troje djece, sinove Caydena (15) i Hayesa (14) te kćer Grace (12), dok zvijezda filmova "Vodeni svijet" i "Poštar" iz bivšeg braka te bivše veze ima još četvero djece. Uskoro bivši bračni par nema problem sa skrbništvom nad zajedničkom djecom: iz dosad dostupnih podataka dijelit će ga popola. Problem je podjela imovine. Prema predbračnom ugovoru koji su potpisali 2004., dizajnerica torbica morala se iseliti iz obiteljskog doma u Santa Barbari. Zatražila je financijsku potporu od 248.000 dolara mjesečno, no sudac joj je dosudio 129.000 dolara na mjesec. Bila je na ljetnom odmoru na Havajima s financijašem Joshom Connerom, prijateljem slavnog glumca koji stanuje blizu njega u Kaliforniji. Financijaš je požurio poručiti mu da su Christine Baumgartner i on samo prijatelji, no Costner je neugodno iznenađen razvojem situacije. Njegova bivša ovih dana traži pogodnu kuću za unajmljivanje, dok njeni odvjetnici pokušavaju oboriti financijske odredbe predbračnog ugovora.

Costner je, naime, optužio bivšu da namjerno odugovlači razvod. Ona, pak, tvrdi da nije "razumjela korištenje riječi razumjeti u njihovom predbračnom ugovoru". Glumac je od suda zatražio da ju financijski kazne jer je, navodno, prekršila odredbe predbračnog ugovora. U žalbi glumac tvrdi kako njegova supruga postavljala prepreku za preprekom kako bi izbjegla primjenu važnih točki iz predbračnog ugovora. Od nje se traži da svoje tvrdnje opravda dokumentima ili svjedocima, ali ona to "tvrdoglavo odbija".

"Christine tvrdi da ne može potvrditi niti poreći da je razumjela predbračni ugovor jer ona (i očigledno njezini odvjetnici) ne razumiju riječ ‘razumjela", stoji u žalbi slavnog glumca koji dodaje kako je ovo najprljavija igra jer riječ ‘razumjela‘ nije tehnički izraz ili pak nepoznata riječ. Imovinsko-pravni sukob bivših partnera prebačen je u područje semantike - bit će zanimljivo pratiti kako će se taj razvod završiti.

Linker
28. travanj 2024 00:39