LeBron James i LeBron James Jr (Bronny)

 CASSY ATHENA/LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Šok za obitelj

Bronny James, sin slavnog LeBrona, oporavlja se nakon srčanog zastoja koji je doživio na treningu

Još je posve nejasno kako će zdravstvene teškoće utjecati na košarkašku karijeru LeBrona Juniora. Poznato je da se mladić nadao poći stopama slavnog oca.

Još je posve nejasno kako će zdravstvene teškoće utjecati na košarkašku karijeru LeBrona Juniora. Poznato je da se mladić nadao poći stopama slavnog oca.

Bronny James, 18-godišnji sin zvijezde NBA-a LeBrona Jamesa, doživio je srčani zastoj na košarkaškom treningu u ponedjeljak na Sveučilištu Southern California u Los Angelesu te je bez svijesti hitno prebačen u bolnicu Cedars-Sinai. Njegov slavni otac primijećen je sinoć kako dolazi u bolnicu zakamufliran kapom i zaštitnom maskom na licu, objavio je Page Six. Glasnogovornik obitelji James izjavio je da je prvu pomoć nakon srčanog zastoja mladiću pružilo medicinsko osoblje na Sveučilištu i prevezlo ga u bolnicu te da je Bronny u međuvremenu premješten s intenzivne skrbi na bolnički odjel. „Sada je stabilan”, ustvrdio je i zamolio sve da poštuju privatnost obitelji te najavio da će izlaziti u javnost s novim informacijama. Uz to su 38-godišnji LeBron, posljednjih pet godina igrač LA Lakersa, i njegova supruga Savannah zahvalili medicinskom i sportskom osoblju Sveučilišta na „nevjerojatnom radu i predanosti”.

Prema Američkoj srčanoj udruzi, do srčanog zastoja dolazi kada „srce radi neispravno i neočekivano prestane kucati”. Stanje se razlikuje od srčanog udara koji nastaje kad je blokiran dotok krvi u srce. Još je posve nejasno kako će zdravstvene teškoće utjecati na košarkašku karijeru LeBrona Juniora, kojeg je zdravstvena kriza zatekla kao igrača USC Trojans, sveučilišnog tima koji igra u Pac-12 Conference, sveučilišnom sportskom sustavu natjecanja koji obuhvaća zapadne savezne države SAD-a. Poznato je da se mladić nadao poći stopama slavnog oca, što je svakako zahtjevan zadatak.

Legendarni LeBron, koji već 20 godina piše povijest NBA-a i na tržištu i danas vrijedi milijardu dolara, pak priželjkuje jednog dana zaigrati u nekoj NBA-ovoj ekipi zajedno sa svojim starijim sinom i poduzet će „sve da se to dogodi”, rekao je ranije. „Moja posljednja godina bit će s mojim sinom. Gdje god će Bronny biti, ja ću biti tamo. Učinit ću sve što je potrebno da igram sa sinom jednu godinu i to uopće nije pitanje novca”, izjavio je za Athletic u veljači prošle godine.

image

Obitelj James snimljena prije dva tjedna na dodjeli nagrada ESPY: Bronny, Bryce, Savannah, LeBron i Zhuri Nova

BEN TRIVETT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

LeBron i Savannah zajedno su još od srednje škole, a osim Bronnyja imaju sina Brycea, 16-godišnjaka, i osmogodišnju kćer Zhuri Novu. Obitelj prima izraze podrške sa svih strana, među ostalim i od Damara Hamlina, 25-godišnjeg igrača američkog nogometa, koji je prije šest mjeseci također doživio srčani zastoj i to tijekom utakmice. “Molim se za Bronnyja i cijelu obitelj James. Tu sam za vas, kao što ste i vi bili za mene tijekom mog oporavka”, poručio je.

Linker
28. travanj 2024 10:15