Ne posustaje

Celine Dion nakon dugog izbivanja stigla na Grammyje, do pozornice ju dopratio sin Rene-Charles

Slavna glazbenica posljednjih godina izbiva iz javnosti zbog svog zdravstvenog stanja, a unatoč tome što je njezina sestra prije samo tri mjeseca rekla da se njezino stanje pogoršalo Celine je skupila snage i oduševila svojim pojavljivanjem okupljene na dodjeli u Los Angelesu.

Iza nas je još jedna dodjela Grammyja tijekom koje je apsolutno dominirala Taylor Swift. Njezin album "Midnights" proglašen je albumom godine, a upravo je zahvaljujući toj nagradi Taylor ispisala povijest. Naime, ovo je četvrti put za redom da je 34-godišnja pjevačica dobila Grammy za album godine i time nadmašila legendarne glazbenike kao što su Frank Sinatra, Paul Simon i Stevie Wonder koji su istu nagradu osvojili tri puta. Osim što je oborila rekord, Swift je najavila i da će u travnju objaviti novi album, a to nije bilo jedino iznenađenje večeri. Naime, najveće iznenađenje uslijedilo je kada se na pozornicu popela Celine Dion koja je najavila kategoriju za album godine.

Bilo je ovo njezino prvo javno pojavljivanje nakon što je u prosincu 2024. godine objavljeno da je njezino zdravstveno stanje poprilično narušeno. Ipak, slavna glazbenica važnu dodjelu u Los Angelesu nije htjela propustiti, a velika podrška bio joj se i 23-godišnji sin Rene-Charles Angelil koji ju je doveo do pozornice.

image

Velika podrška bio joj se i 23-godišnji sin Rene-Charles Angelil koji ju je doveo do pozornice

AMY SUSSMAN/GETTY IMAGES/AFP

- Hvala svima! Volim vas. Kad kažem da sam sretna što sam ovdje, zaista to mislim od srca. Oni koji su bili toliko blagoslovljeni da budu ovdje na dodjeli nagrada Grammy nikada ne smiju uzimati zdravo za gotovo ogromnu ljubav i radost koju glazba donosi u naše živote i živote ljudi diljem svijeta - izjavila je Celine na pozornici, a potom i najavila nominirane za album godine.

- Sada ću s velikom radošću uručiti nagradu Grammy, koju su mi dvije legende - Diana Ross i Sting uručili prije 27 godina. Ovo su izvanredni kandidati za album godine - istaknula je Dion koja je nagradu uručila Taylor Swift.

image

Slavna glazbenica uručila je nagradu Taylor Swift za najbolji album godine

VALERIE MACON/AFP

Inače, Celine je 2023. zbog zdravstvenog stanja bila primorana otkazati svoju svjetsku turneju tijekom koje je trebala stići i u Zagreb. Da nije dobro otkrila je još krajem 2022. godine kada je s pratiteljima podijelila informaciju da joj je dijagnosticiran sindrom Stiff Person (SPS), tzv. sindrom ukočene osobe za koju trenutno nema lijeka.

image

Celine Dion ne predaje se unatoč dijagnozi SPS-a za koju još uvijek nije pronađen lijek

VALERIE MACON/AFP

- Nedavno mi je dijagnosticirana rijetka neurološka bolest koja se zove ‘sindrom ukočene osobe‘ i od koje oboli jedna na milijun osoba. Iako još uvijek učimo o ovoj rijetkoj bolesti, sada znamo što uzrokuje grčeve koje sam imala - otkrila je tada glazbenica koja se nakon svega povukla sa scene, a o njezinom stanju posljednji put javno je progovorila sestra Claudette koja je u prosincu 2023. godine otkrila da se njezino stanje pogoršalo i da nema kontrolu nad svojim mišićima, no istaknula je tada da njezina slavna sestra od snova o povratku na pozornicu ne odustaje.

- Istina je to da u našim snovima i u njezinim snovima postoji cilj vratiti se na pozornicu. U kojem svojstvu? Ne znam, zbilja ne znam - izjavila je sestra Claudette Dion za kanadski magazin 7 Jours.

Linker
18. travanj 2024 02:26