Dan žena

Čestitke poznatih žena na društvenim mrežama: Nismo još na cilju, ali idemo u pravom smjeru

Što su svojim pratiteljicama povodom Međunarodnog dana žena poručile Severina, Marijana Batinić, Ecija Ojdanić...

Žene bi trebale biti najveća podrška ženama, a Međunarodni dan žena dobra je prilika da međusobno izmjene poruke osnaženja i ohrabrenja. Prepoznale su to i mnoge poznate Hrvatice koje su preko društvenih mreža uputile čestitke drugim ženama.

Pjevačica Severina je uz fotku sa čašom šampanjca prenijela riječi poznate splitske aktivistice i dobitnice Nagrade grada Splita za životno djelo Đordane Barberić: „O smislu i besmislu marša, pisanja transparenata i izlazaka na ulicu, samo ću reći kako sam zahvalna svim ženama iz naše i svjetske povijesti koje su za nas izborile pravo na pobunu! I ponosna na sve pobune u kojima sam sudjelovala i koje sam pokrenula... i opet bih sve ponovila! I ništa nije bilo besmisleno, izlasci na ulice ipak su nosili i promjene! Sporo za nas, ali ima dubokog smisla za one nakon nas!”

image

Severina je prenijela snažnu poruku

IG SEVERINA

Kroz osobnu je zahvalu glumica Ecija Ojdanić čestitala svim ženama njihov dan. „Hvala mojim bakama vučicama na ostavštini snage i gena. Zbog njihove ustrajnosti, svih borbi koje su izvojevale, sestra i ja smo ono što smo danas, obrazovane, emancipirane, samostalne. Hvala mojoj kraljici majci što se cijeli život žrtvovala za nas. Ali ne samo žrtvovala, već bila ogledni primjer ženske snage i ustrajnosti! Drage moje žene, sretan vam Dan žena!”, napisala je Ecija, dok je njezina kolegica Ana Begić Tahiri objavila samo kratku čestitku, ali uz fotografiju na kojoj djeluje stvarno snažno.

image

Ecija Ojdanić zahvaljuje vučicama iz njezine obitelji

TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Influencerica Ella Dvornik zahvalila se ženama i objavu posvetila svim ženama u njenom životu. „One su osobe s kojima kad se vidiš napuniš bateriju, dobiješ ideju, osjećaš se moćnije i kreativnije, snažnije i samopouzdanije. Nikad ni u jednom trenu se nisam osjećala lošije nakon vremena provedenim s njima... Ovo su uistinu žene koje podržavaju žene u svakom smislu te riječi i želim im sretan Dan žena! A i vama ženama koje me pratite želim da ostanete snažne i da se međusobno dižete u nebesa”, čestitala je Ella.

image

Ana Begić Tahiri čestitala je fotografijom

IG ANA BEGIĆ TAHIRI

Čestitkama se pridružila i voditeljica Marijana Batinić. Na objavljenoj fotografiji uživa uz veliku šalicu kave, a pored toga je napisala: „Drage žene, majke, kraljice, djevojke, ratnice… Sretan nam Dan žena! Dobila sam cvijeće, slobodno jutro, muž sve obavio, podne je, a ja još uvijek skrolam po portalima koji odaju počast ženama i ženskim postignućima… Upravo čitam intervju nekog poznatog muškarca koji priča o tome kako stiže brinuti o djeci uz karijeru, tko mu čuva klince dok je na putu, pomaže li mu žena oko kućanskih poslova… Zvuči nestvarno? Pa kad nestvarno i jest. E, toooo bi bio pravi poklon za 8. mart. Ali još ništa od toga - za sada samo cvijeće. Drage moje, još nismo stigle na odredište, ali barem idemo u pravom smjeru, ne dozvolimo da nas vraćaju!”, poručila je Marijana.

Linker
23. travanj 2024 11:55