Pavlos Kontides i Jelena Međeri

 INSTAGRAM
Ciparsko vjenčanje

Četiri svadbena dana u Cipru: Poznati sportaš i Zagrepčanka oduševili raskošnim vjenčanjem

Ciparski jedriličar Pavlos Kontides i Jelena Međeri okrunili su svoju ljubav na prekrasnom vjenčanju koji je goste ostavio pod dojmom.

Ciparski jedriličar Pavlos Kontides i Jelena Međeri okrunili su svoju ljubav na prekrasnom vjenčanju koji je goste ostavio pod dojmom.

Najbolji ciparski sportaš svih vremena, jedriličar Pavlos Kontides i Zagrepčanka Jelena Međeri izrekli su sudbonosno "da" i tako na četverodnevnoj svadbi proslavili dugogodišnju ljubav. Vjenčanju u Limassolu nazočila je i delegacija Jedriličarskog kluba Mornar na čijem je čelu bio kum Filip Jurišić koji je za Slobodnu Dalmaciju otkrio detalje.

"Najprije moram kazati da je Pavlos na Cipru veći i od predsjednika države" kazao je za Slobodnu Jurišić te otkrio da je vjenčanje od dvjestotinjak uzvanika za tamošnje prilike zapravo bilo vrlo skromno. "Kako sam mu bio kum, tako sam morao proći kroz poseban obred njegove pripreme za vjenčanje. Uz glazbenu podršku morao sam ga obrijati i to s pravom britvom, a kasnije ga i odjenuti. Nije bilo lako" otkrio je Jurišić detalje obreda svog kolege jedriličara.

Uz našeg perspektivnog jedriličara koji iza sebe broncu sa Svjetskog prvenstva klase laser u Meksiku vjenčanju su nazočili i Mornarov trener Jozo Jakelić, naš dvostruki srebrni olimpijac Tonči Stipanović, kondicijski trener Saša Jocić i klupski trener Lovre Perhat.

Pavlos je inače više od pola svog života proveo u Splitskoj Varoši trenirajući u Jedriličarskom klubu Mornar tako da ga Splićani smatraju svojim sugrađaninom iako se službeno natječe pod zastavom Cipra. Pod vodstvom trenera Joze Jakelića Pavlos je stigao do brojnih uspjeha među kojima je i prva olimpijska medalja za Cipar, srebro koje je 2012. u Londonu osvojio u klasi laser te dvostruko svjetsko zlato iz 2017. i 2018. Broji Pavlos još i dva srebra, dva naslova europskog prvaka te tri bronce, a prije pet godina izabran je i za najboljeg svjetskog jedriličara. Sa suprugom Jelenom o kojoj se ne puno u prosincu 2021. dobio je sina Leonidasa čije fotografije često dijeli na svom Instagram profilu. No nisu oni jedini par koji je produbio Hrvatsko Ciparske sportske i ljubavne odnose, naime i Varaždinka Karolina Šprem, jedna od naših najslavnijih tenisačica, udala se za Cipranina, također tenisača, Marcosa Baghdatisa.

Linker
26. travanj 2024 19:13