Zaborava nema

Chris Rock odbio voditi iduću dodjelu Oscara

Još uvijek duboko uvrijeđeni američki komičar koji je Oscare vodio tri puta, nije prihvatio ispriku Willa Smitha zbog šamara koji mu je ovaj opalio tokom prijenosa ovogodišnje dodjele.

Američki glumac i komičar Chris Rock nedvojbeno je dao do znanja da iduće godine neće biti voditelj svečane dodjele filmskih nagrada Oscar iako je to bilo u planu američke Akademije filmske znanosti i umjetnosti.

Na svom stand - up nastupu u Arizoni kazao je kako bi to bio povratak na mjesto zločina, aludirajući na skandalozan šamar koji mu je ove godine tijekom dodjele ‘‘odvalio‘‘ kolega Will Smith. Skandal koji se još uvijek ne stišava, komičar zapravo nikada nije komentirao, iako mu se Will Smith u nekoliko navrata javno ispričao.

Njegovu ispriku nije prihvatio, ali sam događaj u nekoliko navrata komentirao je na svojim komičarskim nastupima. Pa je tako u lipnju na pozornici u Atlanti rekao: "Svi pokušavaju biti je… žrtve. Ako svi tvrde da su žrtve, onda nitko neće čuti prave žrtve. Čak i ja, kad me udario Suge Smith... Sutradan sam otišao na posao, jer imam djecu."

A ime Suge Smith bila je asocijacija na nasilnog Sugea Knighta, izvršnog direktora izdavačke kompanije Death Row Records, koji služi 28- godišnju zatvorsku kaznu jer se svojim autom namjerno zaletio u dva muškarca od kojih je jednog ubio.

image

‘Slavni‘ oskarovski šamar postao je inspiracija uličnih umjetnika

SIBYLLE A. MLLER/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Holivudske zvijezde na odmoru u Dubrovniku potvrdile da su u vezi

“Svatko tko kaže da riječi bole, nikada nije dobio udarac u lice”, kazao je tada Rock očito još uvijek vrlo bijesan na Smitha kojem je poručio da još nije spreman s njim razgovarati.

Bill Kramer, izvršni direktor Akademije, rekao je da se Oscari ne namjeravaju ponovno baviti spomenutim incidentom.

"Želimo ići naprijed i imati dodjelu Oscara koja slavi kinematografiju. To nam je trenutno u fokusu", rekao je Kramer, koji je svoju poziciju preuzeo u srpnju nakon odlaska bivše izvršne direktorice Dawn Hudson.

Izjavu slavnog komičara još nije komentirao.

Tako na idućoj dodjeli sigurno neće biti Chrisa Rocka, ali ni Willa Smitha kojem zbog incidenta dolazak na Oscare zabranjen idućih deset godina.

Linker
18. travanj 2024 13:50