David Beckham voli fino jesti

 MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK
specijalitet

David Beckham uživao u rijetkoj i opasnoj morskoj deliciji čiji kilogram stoji 460 eura

U jednom od najboljih restorana u Barceloni, David Beckham je uživao u skupocjenim morskim plodovima poput mlađi jegulja, ali i posebnim patka školjkama.

U jednom od najboljih restorana u Barceloni, David Beckham je uživao u skupocjenim morskim plodovima poput mlađi jegulja, ali i posebnim patka školjkama.

S obzirom na strast kojoj posjećuje restorane poznate po izvanredno pripremljenim, izvornim jelima, David Beckham mogao bi napisati gurmanski putopis. Primjerice, u Mexico Cityju kušao je krajem siječnja prošle godine, hrskavo pržene insekte na lokalnom štandu s hranom, čime se pohvalio na Instagramu. Nogometna legenda i suvlasnik kluba Inter Miami ovaj put se počastila odlaskom u jedan od najboljih restorana u Barceloni, "Botafumeiro". Poznat je po različitim vrhunski pripremljenim specijalitetima od plodova mora, a jedan od njihovih specijaliteta su percebes odnosno kako ih nazivaju patke školjke. Riječ je o rijetkoj deliciji čiji kilogram stoji gotovo 460 eura. Rastu po cijelom svijetu no najviše se jedu u Španjolskoj i Portugalu. Neki ih još nazivaju i i Luciferovi prsti. Osim što su poseban specijalitet, mogu biti itekako opasne, a rastu na teško dostupnim mjestima.

"Jedna od mojih omiljenih delicija, kada joj je sezona, u Španjolskoj. Zbilja je dobro. Gracias", podijelio je na društvenim mrežama oduševljeni David Beckham. Restoran, inače, posjećuju slavni gurmani, poput američkog bubnjara Max Weinberga, člana E Street Banda Brucea Springsteena piše tapas magazine.

David Beckham imao je priliku probati i mlađ jegulja, odnosno male jegulje: obično se poslužuju kao predjelo čiji izgled baš ne oduševljava, ali je, sudeći po oduševljenom izrazu lica bivšeg nogometaša, vrlo ukusno. Posjetom bivšeg engleskog reprezentativca, pohvalio se i menadžer restorana, Juan Jesus Perez Alonso, piše Daily Mail. U jednom je trenutku Beckhama hranio percebesom. Budući da je bivši nogometaš od 2003. do 2007. živio u Španjolskoj jer je igrao za Real Madrid, tamošnje kuhinje bogate okusima, što ovisi o regiji, uvrstio je među najdraže.

Linker
28. travanj 2024 13:36