Počast odru

David Beckham zaplakao za kraljicom, a Matt Smith se zbog nje vraća u London

Bivši nogometaš čekao je trinaest sati da joj oda počast dok zvijezda serije ‘Kuća zmaja‘ uzima slobodno na setu serije i vraća se u domovinu.

Među Britancima koji stoički satima čekaju svoj red da odaju kraljici počast u Westminster Hallu, našao se i bivši engleski reprezentativac David Beckham. Nadao se da će red u gluho doba noći biti manji, stoga se redu priključio u dva ujutro. Međutim, prevario se.

Sve je bilo puno ožalošćenih sugrađana pristiglih iz svih kraljeva Velike Britanije. Do kraljičinog odra je došao je oko 15:30 sati, a onda su bivšeg nogometaša svladali osjećaji. Dosad nikad nije zaplakao u javnosti, no u Westminster Hallu prekrio je suzne oči rukom, poput mnogih u redu.

"Susreli smo se više puta, a kada sam od nje 2003. dobio Orden Britanskog Imperija, na dodjelu sam osim supruge poveo djeda i baku. Odgojili su me kao rojalistu i na to sam ponosan", izjavio je za Daily Mail.

Počast kraljici želi odati i engleski glumac Matt Smith: proslavio se ulogom njenog supruga, princa Philipa u seriji Kruna, a sada tumači ulogu Daemona Targaryena u HBO-ovoj perjanici "Kuća zmaja". Uzeo je slobodno na setu u Španjolskoj i vraća se u ponedjeljak vratiti u Veliku Britaniju na kraljičin sprovod kako bi svjedočio povijesnom trenutku.

image

Ožalošćeni Matt Smith.

IAN WEST/PA IMAGES/PROFIMEDIA

"Nikada više nećemo imati monarha koji služi 70 godina. Sada želim biti u Londonu”, rekao je glumac za Sky News dodajući da će cijela njegova obitelj u ponedjeljak pratiti prijenos posljednjeg ispraćaja obožavane kraljice.

Linker
25. travanj 2024 01:27