SHUTTERSTOCK
Emma Heming

Dirljiva ispovijest: Supruga Brucea Willisa piše knjigu o životu nakon njegove dijagnoze

Knjiga još nema službeni naslov, no poznato je da će ju 2025. godine objaviti The Open Field, izdavačka kuća Marije Shriver, a u njoj će Emma otkriti što joj pomaže i kako preživljava najizazovniji period njihovih života.

Knjiga još nema službeni naslov, no poznato je da će ju 2025. godine objaviti The Open Field, izdavačka kuća Marije Shriver, a u njoj će Emma otkriti što joj pomaže i kako preživljava najizazovniji period njihovih života.

Kako se nositi s demencijom, bolešću koja utječe na cijelu obitelj, otkrit će u svojoj knjizi Emma Heming, supruga holivudskog glumca Brucea Willisa. Heming piše vodič kako se uhvatiti u koštac s dijagnozom voljene osobe i funkcionirati svaki dan, usprkos nezavidnoj situaciji. Otkako je omiljenom glumcu u veljači 2023. dijagnosticirana frontotemporalna demencija (odnosi se na skupinu moždanih poremećaja koji ugrožavaju frontalni i temporalni režanj mozga), njegova supruga daje sve od sebe kako bi mu pružila emotivnu podršku i njegu. Budući da bolest progresivno utječe na govor, donosi promjene osobnosti oboljelog i samim time emocionalne probleme njemu i obitelji, Emma Heming odlučila je napraviti vodič kako sve to "izgurati", svjesna koliko je takav priručnik potreban. Knjiga još nema službeni naslov, no poznato je da će ju 2025. godine objaviti The Open Field, izdavačka kuća Marije Shriver, dio kompanije Penguin Random House. Emma će kombinirati osobnu ispovijest s intervjuima, odnosno savjetima stručnjaka.

"Ponosna sam na način na koji koristi svoj glas da pomogne drugima. Skrbnici su neopjevani heroji u našem društvu - trebaju im smjernice, podrška zajednice i konkretan plan kako si pomoći", rekla je bivša supruga Arnolda Schwarzeneggera za Associated Press.

image

S zabave za bebu Rumer Willis: sestra Scout, maćeha Emma Heming,mama Demi Moore, sestra Tallulah te polusestre Evelyn i Mabel

MICHAEL SIMON/SHUTTERSTOCK

Emma Heming u nekoliko navrata na društvenim je mrežama otkrivala kako joj je vrlo izazovno nositi se s Bruceovom bolesti. Konkretna, svakodnevna briga pritom je najmanji problem: teško joj je pomiriti se s tim da se urušava sve što čini njihov odnos. On sve više tone u svijet ili stanje do kojeg ona, usprkos silnoj ljubavi, ne može doprijeti. Veliku podršku pruža joj bivša Bruceova supruga, Demi Moore i njihove odrasle kćeri iz prvog braka, Rumer, Scout i Tallulah, no najveću odgovornost ima bivši model koji se u ožujku 2009., vjenčao s holivudskim glumcem na bajkovitom otočju Turks and Caicos. Imaju dvije kćeri, 11-godišnju Mabel Ray te 9-godišnju Evelyn Penn. Djevojčice su u osjetljivoj dobi, teško im pada očevo stanje, stoga će njihova majka u knjizi prenijeti iskustvo i o tome kako biti roditelj koji "vuče naprijed za dvoje" u situaciji kada partner boluje od demencije.

image

Obitelj na okupu: Bruce Willis 2015. sa suprugom Emmom, odraslim kćerima Tallulah i Scout, bivšom suprugom Demi Moore i majkom Marlene

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

"Za mene je znanje moć, a izgradnja zajednice koja me podržava, strahovito mi je bitna. Pomogla mi je vratila stabilnost i određenu količinu kontrole, onoga što je bilo uništeno kada je dijagnoza frontotemporalne demencije prvi put prodrla u svijet naše obitelji”, izjavila je za AP autorica knjige. U međuvremenu je postala svojevrsna aktivistica dijeleći dirljivo na društvenim mrežama što, konkretno, znači biti skrbnica svog muža. A sada će Emma Heming sve što je iskusila, objediniti u knjizi.

Linker
27. travanj 2024 22:12