Marko Vargek

"Djevojka Arija mi je velika podrška, a nedostatak vremena nadoknađujemo na putovanjima"

Osim u poslu, RTL-ovom sportskom novinaru i uredniku ruže također cvjetaju i u privatnom životu. Tako je od 2021. godine u sretnoj vezi s glumicom Arijom Rizvić s kojom se netom prije prvenstva vratio iz Dubaija.

Europsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj velika je sreća, ali i uzbuđenje za Marka Vargeka, RTL-ovog urednika i voditelja emisije ‘‘Vrijeme je za rukomet‘‘. S obzirom na to da će mu ovo biti jedanaesta godina da prati naše rukometaše, otkrio nam je zanimljivu anegdotu koju posebno pamti, i to kada je tadašnja rukometna reprezentacija u posljednjim sekundama pobijedila Španjolsku za ulazak u polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva.

‘‘Iako je zanimljivih trenutaka uistinu bilo mnogo, prvo što mi pada na pamet je pokojni Zlatko Saračević koji je rukometna legenda u Hrvatskoj te smo puno godina međusobno surađivali. Bili smo 2017. godine u Montpellieru i Hrvatska je u zadnjoj sekundi pobijedila Španjolsku te smo tako ušli u polufinale koje se tada održavalo u Parizu. S obzirom na to da je bio već 17. dan prvenstva, cijela naša ekipa, od igrača pa sve do voditelja, bila je umorna, svi smo bili dosta umorni. Sjedili smo tako u lobiju hotela, umorni, potišteni i pomalo bezvoljni, iako smo, dakako, bili sretni zbog pobjede i prolaza u polufinale. Sjedili smo sve dok Saračević nije došao do nas i rekao: ‘‘Pa ne idemo u Prištinu, idemo u Pariz‘‘. To nas je u tom trenutku stvarno podignulo, a ujedno mi se urezalo u pamćenje‘‘, rekao je.

image
PRIVATNA ARHIVA

Vargek se također prisjetio i najemotivnije pobjede naših rukometaša. ‘‘To je bilo, sad već svima dobro poznato, čudo iz Krakova koje se dogodilo 2016. godine. Hrvatska je igrala utakmicu protiv Poljske, bila nam je potrebna pobjeda od 11 golova razlike koja je ujedno i bila domaćin. Znači, puna dvorana Poljaka, nama treba 11 razlike, znači gotovo nemoguća situacija. I cijela je naša ekipa praktički već spakirala kofere za Zagreb, ali na kraju smo pobijedili s čak 14 golova razlike i prošli u polufinale. To je bilo, možda jedno od najvećih hrvatskih sportskih čuda, zasigurno‘‘, rekao je Vargek.

Osim na poslovnom planu, RTL-ovom uredniku ruže cvjetaju i na onom privatnom. Naime, Vargek je od 2021 godine u ljubavnoj vezi s poznatom glumicom i redateljicom Arijom Rizvić. Spaja ih ljubav prema putovanjima, imaju sličan smisao za humor i vole iste stvari, a oboje su i vrlo energični. Osim što se odlično slažu, Vargek kaže da mu je Arija velika podrška u svemu što radi, a ima razumijevanja i za njegove obave kojih uistinu ima mnogo.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX CROPIX

‘‘S obzirom na to da i jedno i drugo imamo guste rasporede i mnogo obaveza, imamo i mnogo više međusobnog razumijevanja. Razumijemo da se ponekad moramo viđati ograničeno zbog projekata kojima se bavimo, ali zato postoje putovanja gdje ćemo sve nadoknaditi‘‘, rekao je Vargek koji je s 30-godišnjom talentiranom Riječankom blagdane proveo u dalekom, ali sunčanom Dubaiju.

‘‘Odmorili smo se. Bilo nam je odlično u Dubaiju, bili smo u safariju, vidjeli smo to čudo od grada u pustinji koje je nastalo, svakome bih preporučio jer je stvarno zanimljivo za vidjeti. Kupali smo se u prosincu, odmorili smo se... Ona ima isto puno posla, puno izazova u novoj godini, puno projekata tako da nam je ovo dobro došlo‘‘, zaključio je Marko Vargek.

Linker
19. travanj 2024 01:04