Novi početak

Dosta im je jurnjave: Emilija Kokić se odlučila na veliku životnu promjenu

Od 1. srpnja Miljenko Kokot postao je građanin Zadra, a tako i njegova supruga Emilija koja se vratila u rodni grad.

Nakon 37 godina rada na HRT-u, poznati glas s malih ekrana Miljenko Kokot dao je otkaz i oprostio se s televizijom. Naime, Miljenko se sa suprugom Emilijom Kokić odlučio preseliti u Zadar - manji grad s manje stresa i manje žurbe, a savršene klime i geografske pozicije, smatra ovaj par. Za Jutarnji List potvrdili su da u Zadru žive već nekoliko tjedana te se još uvijek privikavaju na novi stil života - inače rodni grad Emilije Kokić, jedine hrvatske pobjednice Eurosonga.

Još ovog proljeća odlučili su da je vrijeme za selidbu u Zadar, a tamo će se, rekao je Miljenko, krenuti baviti s ribolovom, nastavit će s proizvodnjom maslinovog ulja u masliniku u mjestu Pridraga, a Miljenko planira pokrenuti i radionice za javne nastupe. Priznaje da je o životu na moru oduvijek sanjao, a Zadar ga je osvojio na prvi pogled. Pjevačica i nekada članica grupe Riva također se zaželjela mirnijeg načina života, a njezin rodni grad nudi upravo to.

image
NIKOLINA VUKOVIĆ STIPANIČEV/CROPIX

"Ja sam u Zagrebu živjela dvadeset i pet godina i stvarno volim Zagreb. Živjeti negdje četvrt stoljeća nije malo, a u Zagrebu sam stekla i brojne prijatelje i upoznala mog supruga Miljenka. Međutim, počela me, baš kao i Miljenka, sve više zamarati gradska gužva i strka, luđačka jurnjava neophodna da sve stigneš, činjenica da ti s jednog na drugi kraj grada treba i po dva sata... Zajednički smo stoga odlučili da želimo pojednostaviti svoj život, jer smo shvatili da nam je jurnjave i kompliciranja dosta.",. kazala je Emilija za Jutarnji. Do nedavno Zagrepčani, a sada Zadrani, proslavit će svoju desetu godišnjicu braka i obilježit će je upravo u Zadru.

Linker
17. travanj 2024 01:07