imaju dobar razlog

Dugovječni holivudski par brani svojoj djeci ono što drugi roditelji olako dozvole

Iako znaju da su njihova pravila stroža od pravila drugih roditelja, vjeruju da rade u dugoročnu korist svojih mališana.

Američka glumica Sarah Michelle Gellar i njezin suprug Freddie Prinze Jr. imaju dosta striktni način odgoja svoje djece, barem kada je riječ o nečemu što danas ne možemo zaobići.

Naime, u novom intervjuu za Yahoo!, Gellar je objasnila zašto ona i Freddie ne dopuštaju svojoj djeci da imaju svoje profile na društvenim mrežama.

"Naša su pravila vjerojatno stroža od većine. Naša djeca nemaju profile na društvenim mrežama. Dopušteno im je ponekad pogledati nešto na našim mobitelima. Često nam zamjeraju da je naše kućanstvo najstrože, na što im ja odgovorim: ‘Ali svejedno svatko i dalje želi doći ovamo‘", rekla je glumica.

image

Sarah Michelle Gellar i Freddie Prinze Jr. s djecom.

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Geller je u nastavku vrlo simpatično usporedila objavljivanje na društvenim mrežama s tetoviranjem popularnog crtića Paw Patrol na lice petogodišnjaka.

"U toj dobi nema ništa boljeg od Paw Patrola. No, kada imate 10 ili 13 godina, još uvijek imate tu tetovažu na licu, ali više niste ista osoba. Tako je i s društvenim mrežama. Maloj djeci je to vrlo težak koncept za shvatiti", rekla je.

Iako mnoga djeca, čak i vrtićke dobi, imaju već svoje mobitele i pregledavaju bespuća društvenih mreža, Geller smatra da je njezina odluka itekako ispravna i da će njezinoj djeci donijeti dobro.

"Vjerujem da djeca trebaju znati koja su njihova ograničenja i oni zapravo napreduju u tom okruženju. Nismo zli, nismo nepotrebno strogi, ali imamo pravila. Ako se pridržavam svog kodeksa pravila, isto očekujem i od naše djece", poručila je glumica koja sa suprugom ima 13-godišnju kći Charlotte Grace i desetgodišnjeg sina Rockyja Jamesa.

Umjesto da stalno gledaju u mobitel, glumičina djeca provode puno vremena družeći se, kako sa svojim vršnjacima, tako i s roditeljima. Gellar je svojoj kćeri prošlog mjeseca organizirala spa zabavu uz (bezalkoholne) koktele i kavijar, što je dokaz da njezina djeca itekako žive najbolji tinejdžerski život. I zaista im ne trebaju društvene mreže.

Linker
16. travanj 2024 21:13