Sretna vijest

EKSKLUZIVNO Dominik Livaković postao otac, njegova Helena rodila je u Zagrebu

Bivši vratar Dinama i aktualni golman turskog velikana Fenerbahçe i njegova supruga, magistrica industrijskog dizajna, jutros su postali roditelji.

Nova godina nije mogla bolje započeti za hrvatskog reprezentativca i bivšeg vratara Dinama Dominika Livakovića koji je u kolovozu 2023. godine potpisao za turskog velikana Fenerbahçe. Kako ekskluzivno doznaje Gloria, njegova supruga Helena jutros je u zagrebačkoj Petrovoj bolnici na svijet donijela njihovo prvo dijete. Majka i beba se osjećaju dobro, a sretnu vijest o dolasku sina u njihovu obitelj sretni roditelji uspjeli su sakriti od javnosti pa tako gotovo nitko nije niti znao da je lijepa magistrica industrijskog dizajna u drugom stanju. Inače, Livakovićevu suprugu porodila je iskusna ginekologinja Velena Radošević kojoj su povjerenje ranije poklonile i brojne druge poznate dame. Doktorica Radošević porodila je tako Maju Šuput, a prije nje i Anu Maslać Plenković, suprugu premijera Andreja Plenkovića, Anu Karamarko, Vanju Modrić, Izabel Kovačić, ali i glumicu Jelenu Perčin zbog čega su je u medijima znali nazivati i "VIP ginekologinjom" te "celebrity liječnicom".

Inače, ljubavna priča Zagrepčanke Helene Matić, danas Livaković, i Zadranina Dominika Livakovića započela je 2017. slučajnim poznanstvom preko zajedničkih prijatelja i otad su postali nerazdvojni. "Brzo smo kliknuli, no to nije bila ljubav na prvi pogled. Naša je priča započela prijateljstvom. Dominik me posebno očarao duhovitošću, pogotovo zbog toga što je na prvu povučen, ne govori puno i zaista nisam očekivala da je toliko duhovit. On je napravio prvi korak", izjavila je jednom za medije Helena Livaković.

image

Dominik i Helena upoznali su se 2017. godine preko zajedničkih prijatelja i od tad su nerazdvojni

Tomislav Krišto/Cropix

Nakon nekog vremena, par je počeo zajedno živjeti nedaleko od Dinamova stadiona, jer je Dominik od 2016. godine branio za zagrebački klub. Vjerojatno ih je povezalo i to što se Helena 20 godina aktivno bavila umjetničkim klizanjem pa dobro razumije sve što sa sobom nosi sportski način života i žrtve koje iziskuje. Na led je prvi put stala sa samo tri godine, a trenirala je u klubu sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice, gdje 16 klizačica zajedno izvodi program. Sportsku karijeru završila je 2017. jer se željela fokusirati na studij na zagrebačkom Tekstilno-tehnološkom fakultetu, na kojem je i diplomirala industrijski dizajn.

Helena ni po čemu nije tipična žena nogometaša, vrlo je samozatajna i sa svojim Dominikom živi vrlo mirno i povučeno, večeri uglavnom provode kod kuće uz Netflix ili u šetnjama sa psićem Cruzom. Od noćnih izlazaka draža su im kućna druženja s prijateljima ili odlazak na večeru u neki fini restoran.

Zaručili su se u proljeće 2021., a vjenčali nakon pet godina veze u lipnju 2022. godine u katedrali sv. Stošije u Zadru. Helena je blistala u vjenčanici s dubokim prorezom koju je kupila u Londonu, a zbog jednostavnog i elegantnog kroja mnogi su je proglasili "hrvatskom Meghan Markle". Svadbeno slavlje bilo je u luksuznom resortu u Petrčanima, gdje su goste zabavljali Saša Matić i Petar Grašo - a na čiju su pjesmu "Jel ti reka ‘ko" mladenci otplesali prvi ples. Među uzvanicima su bili Dominikovi bivši i sadašnji kolege iz reprezentacije Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Danijel Subašić, Domagoj Vida, Mateo Kovačić...

image

Vjenčanje bivšeg vratara Dinama Dominika Livakovića s dugogodišnjom djevojkom Helenom Matić u Zadru

LUKA GERLANC/CROPIX

Dominiku je posebno drago što njegova obitelj obožava Helenu, a ona ga je spremna slijediti kamo ga god povede karijera.

"Prihvatili su me odlično i mogu reći da se osjećam kao dio obitelji. Gdje god nas život odvede, idemo skupa", kazala je svojedobno supruga našeg vratara koja će, nakon što se oporavi od poroda, iz Zagreba sa sinom otići u Istanbul gdje trenutno žive zbog Dominikove karijere kako bi sretna obitelj bila na okupu.

Linker
21. ožujak 2024 16:01