Pobjedu je odnijela 35-godišnja Stone koja je oduševila svojom izvedbom Belle Baxter

 DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
Dirljiva posveta

Emma Stone osvojila Zlatni globus pa nagradu posvetila suprugu: "Jako te volim, hvala na svemu"

Američka glumica oduševila je svojom izvedbom Belle Baxter u znanstveno-fantastičnoj crnoj komediji „Poor Things” te uputila nekoliko riječi Daveu McCaryju, ali i kolegama s kojima je surađivala.

Američka glumica oduševila je svojom izvedbom Belle Baxter u znanstveno-fantastičnoj crnoj komediji „Poor Things” te uputila nekoliko riječi Daveu McCaryju, ali i kolegama s kojima je surađivala.

U Los Angelesu je održana još jedna dodjela Zlatnih globusa, nagrada koje slave najbolja ostvarenja u svijetu filma i televizije, a često upućuju i tko su favoriti za Oscara. U tijesnoj bitci za najbolju glumicu u filmskoj komediji ili mjuziklu našle su se Fantasia Barrino, Jennifer Lawrence, Natalie Portman, Margot Robbie i Emma Stone. Pobjedu je odnijela 35-godišnja Stone koja je oduševila svojom izvedbom Belle Baxter, mlade žene koju su znanstvenici nakon samoubojstva vratili u život, u znanstveno-fantastičnoj crnoj komediji „Poor Things”. Film redatelja Yorgosa Lanthimosa osvojio je i nagradu za najbolji filmski mjuzikl ili komediju, pobijedivši tako najveći prošlogodišnji hit na kino blagajnama "Barbie".

image
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Nakon proglašenja pobjede, Stone koja je već dobila brojne nagrade, među kojima je i Oscar za izvedbu u mjuziklu "La La Land", zaputila se uz pljesak prema pozornici kako bi održala govor. "Ovo je sjajno, hvala vam. Dave, započet ću odmah s tobom. Jako te volim i hvala ti na svemu", zahvalila je glumica svom suprugu, 38-godišnjem scenaristu i redatelju Daveu McCaryju s kojim je osam godina i kojem je posvetila osvojeni Zlatni globus. Par se upoznao 2016. godine na snimanju showa "Saturday Night Live", kada joj je Dave napisao i režirao skeč koji je tada izvela. Službeno su potvrdili vezu na premijeri njegova filma "Brigsby Bear" iduće godine, a poznato je da su se vjenčali 2020. godine, iako datum i mjesto svog vjenčanja nisu otkrili do danas. Samo godinu dana nakon vjenčanja dobili su danas dvogodišnju kćer Louise Jean McCary.

image

Emma Stone i redatelj Dave McCary znaju se od 2016. godine, a godinu kasnije službeno su potvrdili vezu

THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

Američka glumica zatim se zahvalila svojim kolegama, glumcima Willem Defoeu, Marku Ruffalu i Ramyju Youssefu što su joj uljepšali svaki dan na filmskom setu. Redatelju Yorgosu Lanthimosu također je uputila nekoliko riječi: "Yorgos, ne znam što bih ti još mogla reći, a da već nisam. Zauvijek ću biti zahvalna na tome što smo se upoznali. Zauvijek. Glumiti Bellu bilo je nevjerojatno iskustvo", rekla je Stone kojoj je ovaj film treća suradnja s Lanthimosom, pa bi mogli reći da mu je postala muzom.

"Mislim da je film romantična komedija, ja ga bar tako vidim. No Bella se zaljubljuje u sam život, a ne u osobu, te prihvaća i ono dobro i ono loše. To me stvarno natjeralo da drugačije gledam na život. Sve se računa i sve je važno. Ostala je uz mene, tako da mi ovo zaista puno znači", osvrnula se za kraj glumica na sam lik koji je utjelovila, a iz publike su ju glasnim pljeskom podržale i prijateljice - pjevačica Taylor Swift i glumica Jennifer Lawrence.

image

Yorgos Lanthimos, Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo, Ramy Youssef zajedno su radili na filmu "Poor Things"

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
Linker
30. travanj 2024 16:59