tata bi se ponosio

Emotivni Livaja: ‘Gol posvećujem pokojnom ocu. Bio sam dosta vezan za njega‘

Igrač Hajduka, koji je zabio gol Kanadi u 44. minuti, oca je naglo izgubio ovog ljeta, a vijest ga je zatekla dok je s Hajdukom čekao utakmicu protiv Osijeka.

U odličnoj utakmici protiv Kanade, hrvatska reprezentacija pobijedila je s 4:1 i popela se na čelo skupine F s četiri boda, koliko ima i Maroko. Za pogotke su zaslužni Andrej Kramarić, koji je Kanadi zabio čak dva gola, a po jedan su zabili Marko Livaja i Lovro Majer.

Livaji je ovo prvi pogodak na svjetskom prvenstvu, a posvetio ga je pokojnom ocu Milanu koji je krajem kolovoza izgubio život u teškoj prometnoj nesreći, piše Slobodna Dalmacija.

image

Milan Livaja

TOM DUBRAVEC CROPIX

"Gol posvećujem svom pokojnom ocu. Bio sam dosta vezan za njega. Bilo mi je jako teško, ali to je život, mora se ići dalje", rekao je Livaja, kojeg je vijest o smrti oca zatekla u Osijeku, gdje je s Hajdukom čekao utakmicu protiv NK Osijeka.

"Kad si dijete, maštaš o tome da zabiješ na svjetskom prvenstvu. Ali ništa još nije gotovo. Imamo utakmicu s Belgijom koja je iskusna momčad. Nadam se da ćemo pružiti istu partiju kao danas", vjeruje Livaja.

Iako je reprezentacija Kanade u početka povela utakmicu s 1:0, Hrvatska je ubacila u "petu brzinu" i napunila kanadski gol.

image

Iris Rajčić i Marko Livaja

ANTE CIZMIC/CROPIX

"Odigrali smo odličnu partiju. Doživjeli smo šok na početku, primili smo gol već nakon par minuta na terenu. Na kraju smo zasluženo pobijedili. Vidjeli smo već puno iznenađenja na ovom Svjetskom prvenstvu, ali stvarno smo odlično reagirali nakon primljenog gola, pokazali smo karakter i da možemo igrati odličan nogomet", dodao je Livaja.

Inače, Livaja se u svibnju ove godine vjenčao s Iris Rajčić nakon osam godina veze. Upravo je ona uspjela prošle godine nagovoriti Livaju da ostane u Hajduku nakon brojnih ponuda inozemnih klubova.

Na svom je Instagramu dijelila objave Livajinih fanova i navijača Hajduka koje su mu pisali pod hashtagom #livajaostani te tako uvelike utjecala da odluku svog supruga.

Linker
19. travanj 2024 18:14