NEOBIČAN ODABIR

Evo zašto mali princ Louis čak i usred zime nosi kratke hlačice

Slične kombinacije donedavno je nosio i stariji princ George, a stručnjak za bonton William Hanson otkrio je razlog.

Maleni princ Louis ovog se Božića po prvi put pridružio roditeljima Williamu i Kate, bratu Georgeu, sestri Charlotte i ostatku britanske kraljevske obitelji u tradicionalnoj godišnjoj šetnji Sandringhamom. Najmlađi i mnogima omiljeni član obitelji ponovno je ukrao pozornost nestašnim ponašanjem, a mnogima je za oko zapela i njegova odjevna kombinacija.

Naime, princ je usred zime nosio kratke hlače i čarape do koljena dok su ostali bili "zabundani". Strani mediji pišu kako je razlog tome svojevrsna obiteljska tradicija, koje se do prije nekoliko godina pridržavao i Louisov stariji brat George.

image

Mali Louis nije bio dobre volje na tradicionalnoj božićnoj misi.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Obući dječaka u kratke hlače je jako engleska stvar. Duge hlače su za starije dječake i muškarce, dok su kratke za mlađe dječake. To je jedno onih tihih klasnih oznaka koje imamo u Engleskoj. Iako se s vremenom polako mijenjaju, par dugih hlača na dječačiću smatra obilježjem srednje klase, ljudi iz predgrađa. To je etiketa koju ne želi nositi niti jedan kraljevski član ili plemić koji drži do sebe. Čak ni Kate", ispričao je još 2018. stručnjak za bonton William Hanson za Harper‘s Bazaar.

Dodao je kako se Britanci iz više klase često žele držati tradicije jer ih diskretno izdvaja od ostalih.

Linker
20. travanj 2024 02:14