Prezaposlen je

Evo zašto Tom Cruise nije bio na Oscarima

Holivudski glumac u Europi snima osmi nastavak ‘Nemoguće misije‘, prezaposlen je i to nema veze s dolaskom Nicole Kidman i njezinog supruga na dodjelu.

Premda je nastavak filma "Top Gun" imao šest nominacija, Tom Cruise nije bio na dodjeli Oscara. Običaj je da u najmanju ruku glavni glumci i redatelj podržavaju svoj projekt, tim više jer se radi o prestižnoj kategoriji za najbolji film u kojoj je bio nominiran i taj nastavak hita iz 1986. godine. Budući da je holivudski glumac ujedno i jedan od producenata "Mavericka" koji je prošle godine zaradio 1,4 milijarde dolara na kino blagajnama u svijetu, uzvanike je jako začudilo njegovo izbivanje. A onda je nastavak "Top Guna" osvojio nagradu za najbolji zvuk, pa je "nestanak" glavne zvijezde bio još uočljiviji, piše The Guardian.

Tim više što mu je prošlog mjeseca, redatelj Steven Spielberg, na godišnjem ručku Akademije, rekao: "Spasio si Hollywood, a možda si spasio i distribuciju filmova u kinu. Ozbiljno, "Maverick" je možda spasio cijelu kino industriju."

Riječ je o tome da je taj film nakon pandemije ponovno privukao publiku u kina. Pokazalo se, naposljetku, da je prikazivanje filmova u kinu opstalo, da kino nije "zastarjelo", a kino premijera još je uvijek značajan društveni događaj.

image

Poljubac Nicole Kidman i Keitha Urbana na dodjeli

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Imajući sve to u vidu, Cruiseov nedolazak na Oscare neki su povezali s poljupcima njegove bivše, Nicole Kidman sa suprugom Keithom Urbanom: akcijski glumac slutio je da bi se mogao dogoditi neugodan susret na velikom događaju, stoga ga je izbjegao. No to nije bio razlog, njegov predstavnik za medije potvrdio je u nedjelju da glumac u Europi snima osmi nastavak "Nemoguće misije" pa ne može doći u Los Angeles.

image

Par je plijenio poglede

CHRISTOPHER POLK/SHUTTERSTOCK
Linker
22. travanj 2024 15:07