Fernando & Fani

 JUDITH CASTRO
SRETNE VIJESTI

Fani Stipković postala mama: Pokazala je sinčića i otkrila ime koje su odabrali

Za televizijsku novinarku ovo će biti godina za pamćenje jer je u 42. godini postala majka, a prije mjesec dana se i udala za španjolskog nogometaša Fernanda Hierra.

Za televizijsku novinarku ovo će biti godina za pamćenje jer je u 42. godini postala majka, a prije mjesec dana se i udala za španjolskog nogometaša Fernanda Hierra.

Televizijska voditeljica rodila je prvo dijete - sinčića kojeg je dobila sa suprugom, španjolskim nogometašem Fernandom Hierrom. Fani Stipković otkrila je da je sinčić stigao 30. listopada nešto prije 7 sati, a odabrali su mu ime Nicolás Valentino. Iz bolnice je podijelila prvu obiteljsku fotografiju uz poruku sinu: "Sine, hvala ti što si izabrao baš nas za tvoje roditelje. Došao si da nas naučiš puno toga i zato ti obećajemo da ti nikada nećemo pustiti ruku jer smo se danas mi rodili iznova s tobom."

"Mislim da ću biti brižna majka i trudit ću se sina odgajati onako kako su mene moji roditelji - da bude neovisan i svoj i da se ne osjeća privilegirano. Želim da shvati vrijednost svake stvari koju dobije i da u životu ništa nije servirano na pladnju. Htjela bih da poštuje sve ljude i da izraste u dobru, kvalitetnu i radišnu osobu", izjavila je Fani za Gloriju u razgovoru prije mjesec dana, a otkrila je i kako ga planira odgajati višejezično - ona će s njim pričati na hrvatskom, Fernando na španjolskom, a kasnije će ubaciti i engleski.

Kroz cijelu trudnoću osjećala se dobro, opušteno i bez strahova, a čak je i u posljednjem tromjesečju bila vrlo aktivna - putovala i redovito vježbala.

"Trudnoću sam provela dosta aktivno. Mnogo sam putovala, učila nove jezike i usavršavala stare, prakticirala pilates i jogu, plivala i hodala na traci... Blaženo stanje sam iskoristila na najbolji mogući način. Hvala Bogu da imam lijepu i zdravu trudnoću pa joj tako i pristupam. Da mi tijelo traži više odmora, bilo bi drugačije. Posljednjih nekoliko mjeseci sam iz Meksika najprije putovala u Španjolsku, a nakon toga u Hrvatsku gdje sam bila kod obitelji na Korčuli. Onda je došao Fernando, koji je imao samo tjedan dana odmora, pa smo otišli u Malagu. Vratila sam se na Korčulu, pa u Madrid, a potom natrag za Meksiko. Nekoliko puta sam putovala i u Sjedinjene Države jer su blizu", ispričala nam je Fani prije mjesec dana kada je priznala i kako je to što je u četrdesetima nije opterećivalo.

image
FANI STIPKOVIĆ/INSTAGRAM

"Nisam se opterećivala što ulazim u četrdesetu. Vjerojatno i zato što sam brzo ostala trudna kad smo se odlučili za bebu. Prije nekoliko godina su mi se pojavili majčinski osjećaji, no nije mi to bila fiksacija. Koliko god da je predivno biti majka, ne mislim da su žene koje to nisu manje vrijedne ili da im život ima manje smisla. Ja sam se jednostavno prepustila da bude onako kako treba biti. Bog mi je namijenio bebu i na tome sam zahvalna", istaknula je Fani koja bi se voljela i čim prije vratiti svojoj profesiji te kombinirati majčinstvo i posao.

"Posao mi je strast, ispunjava ne i čini neovisnom. Želim imati svoju karijeru kao što Fernando ima svoju. Počela sam od nule, školovala se i sama uspjela u inozemstvu, bez pomoći i veza. Samo svojim trudom, a pritom mi španjolski nije materinji jezik. Mnogi ne uspiju i vrate se doma, ali meni je drago da nisam i da sam zacrtane ciljeve ostvarila, koliko god mi je bilo teško."

U Meksiku će živjeti dok njenom suprugu ne istekne ugovor, vjerojatno još tri godine, tim više što im je život ondje iznimno lijep. Fani kaže da je zemlja predivna, klima savršena, a ljudi uvijek nasmijani, spremni pomoći, ne ogovaraju i u svima vide nešto dobro.

Fani je oduvijek željela živjeti u što više zemalja, smatrajući da upoznavanje različitih kultura obogaćuje čovjeka, a posebno je sretna što se udala baš u Meksiku. Naime, svoju ljubavnu priču par je okrunio brakom prije mjesec dana u Guadalajari, u Meksiku gdje žive posljednjih godinu dana.

"Vjenčanje je bilo 13. rujna u predivnom butik hotelu Casa Pedro Loza, sagrađenom 1848. u središtu Guadalajare. Ceremonija je bila intimna, sa samo dvanaest uzvanika, a zbog čarobne palače s koje se pruža pogled na povijesnu jezgru sve je nalikovalo nekom starinskom filmu", otkrila je Fani Stipković za Gloriju.

image
JUDITH CASTRO

Njezina kuma bila je dugogodišnja prijateljica Nena Hudulin, s kojom je od treće godine odrastala u Veloj Luci, a Fernandov kum Amaury Vergara. Riječ je o vlasniku nogometnog kluba Guadalajara, poznatijeg kao Chivas, gdje Fernando Hierro od listopada 2022. obnaša funkciju sportskog direktora.

"Mislili smo da će biti i manje uzvanika, jer s obzirom na selidbu iz Španjolske u Meksiko, moju trudnoću i činjenicu da je Fernando bio slobodan samo tjedan dana, nismo željeli raditi pompu. Za organizaciju većeg vjenčanja treba mnogo više vremena. Htjeli smo formalizirati našu vezu koja je ionako poput braka i okruniti ljubav u najljepšem mogućem trenutku - dok čekamo bebu. Toga dana bila sam mirna i sigurna u sebe, kao i Fernando", otkrila je tada Fani koja je nosila vjenčanicu Vere Wang, koju je nabavila u zagrebačkom salonu Le Concept by Alex Aleksandre Dojčinović.

image
JUDITH CASTRO

"To je jedna posebno lijepa priča. Kad sam u lipnju bila u Zagrebu, srela sam Aleksandru koja je samo mjesec dana manje trudna od mene. Davnih dana sam nosila njene prve revije, u isto smo vrijeme započinjale karijeru, a sada smo obje trudne. Posebno sam sretna što sam kod nje pronašla vjenčanicu, što mi je pomogla u izboru i veličini i što je kupljena baš u Hrvatskoj", govori Fani čije je prstenje - i onaj zaručnički i onaj vjenčani - iz Meksika.

Fernando je, naime, svoju odabranicu zaprosio u zimu 2021., ali tada su u Meksiku bili samo na odmoru, ni ne sanjajući da će godinu dana kasnije ondje živjeti. U glavni grad savezne države Jalisco stigli su krajem 2022., nakon što je Fani devet godina živjela u Madridu, gdje je magistrirala televizijsku produkciju i menadžment te gradila novinarsku karijeru.

"Fernando je najbolja i najkvalitetnija osoba koju sam ikad upoznala. Nikad ne priča loše o drugima, sve gleda pozitivno i ima veliko srce pa uvijek svima pomaže. Druge stavlja ispred sebe i nevjerojatno je jednostavan i skroman. Kad gledamo utakmicu između Hrvatske i Španjolske, on navija za svoju zemlju, a ja za svoju. Uvijek se malo bockamo, ali Fernando obožava naše nogometaše, naš nogomet i našu reprezentaciju. Čak se hvali kao da je njegova. Voli i našu obalu, Korčulu i sva druga mjesta koja je u Hrvatskoj posjetio. Uvijek govori drugima da je moraju posjetiti jer je predivna, pokazujući pritom fotografije i videa. Stvarno ja ambasador Hrvatske na nivou", otkrila je Fani, koja jedva čeka da i svog sina odvede u Hrvatsku.

Linker
01. svibanj 2024 20:31