I prijašnje pjesme na njegovom YouTube kanalu privlače rekordan broj pregleda

 VANESA PANDZIC CROPIX
Jeste li ih čuli?

Favorit Dore: Baby Lasagna inozemnu publiku očarao je i prije Dore i to sa dvije strane pjesme

Istarski glazbenik u pjesmama ‘IG BOI‘ i ‘Don‘t hate yourself, but don‘t love yourself too much‘ progovara o instant slavi i stavu prema sebi i drugima.

Istarski glazbenik u pjesmama ‘IG BOI‘ i ‘Don‘t hate yourself, but don‘t love yourself too much‘ progovara o instant slavi i stavu prema sebi i drugima.

Premda je pred njim nastup u drugoj polufinalnoj večeri Dore tijekom kojeg će pokazati zašto slovi za jednog od favorita, istarski glazbenik Baby Lasagna staloženo iščekuje svoj veliki trenutak. Ostavlja dojam kao da je još uvijek začuđen zbog zavidnog odaziva fanova Eurosonga na njegovu pjesmu "Rim Tim Tagi Dim" i na spot koji je režirala Elizabeta Ružić, svestrana istarska umjetnica s kojom Marko Purišić dijeli život i gradi kuću u mjestu Kaštelir nedaleko od Poreča.

image

Scena iz spota za pjesmu ‘Rim Tim Tagi Dim‘ koji je režirala Elizabeta Ružić, djevojka Baby Lasagne

YOUTUBE

Čim je objavljen u utorak, 20. veljače, spot je u kratkom razdoblju prikupio preko 300.000 pregleda na YouTubeu. Čini se da je "Rim Tim Tagi Dim" s pripadajućim vizualom, koji je osmislila njegova djevojka, pogodio stranu i domaću publiku u žicu. Baby Lasagna ranije je već nastupio na Dori s grupom Manntra i s pjesmom ‘In the shadows‘ s kojom su završili na visokom četvrtom mjestu.

Ono što su fanovu Eurosonga osjetili u njegovoj glazbi, činjenica je da je "dobro potkovan" i instrumentalno, a ne samo vokalno, a stihovima pjesama nastoji odaslati dublju poruku. Naime, njegov YouTube kanal temeljito je pregledan i preslušan, a posebnu pozornost privlače dvije pjesme "IG BOI" u kojoj progovara o Instagram kulturi i potrebi da se pod svaku cijenu postane "netko" i slavan, makar na pet minuta.

U drugoj pjesmi "Don‘t hate yourself, but don‘t love yourself too much! kao da iznosi stav o tome da ne treba previsoko letjeti bez pokrića, ali se ne treba sabotirati negativnim stavom o sebi. Komentari fanova najveće i najšarenije glazbene parade na svijetu, mogli bi se sažeti u poruku: „Ne treba vam izbor za pjesmu, šaljite ga na Eurosong odmah!”

Inače, Marko je ranije sa svojim imenjakom Markom Matijevićem Sekulom pokrenuo glazbeni projekt Bastion, a u veljači 2023. godine dobio je priznanje za album ‘Ravenblack‘ grupe Mono Inc nakon što je album zauzeo prvo mjesto na glazbenoj ljestvici Offizielle Deutsche Charts. Osim toga piše i tekstove za njemačke metalce okupljene u grupi Tanzwut.

Dakako, druga polufinalna večer otkrit će tko će se na kraju nastupiti u finalnoj večeri i prikupiti najveći broj glasova i otputovati u Malmö. Iskustvo pokazuje da favorita, zapravo, nema. Svjesni su Baby Lasagna i Elizabeta Ružić. Ipak, bez obzira na rasplet u HRT-ovom studiju Anton Marti, njima je budućnost u glazbi i umjetnosti, osigurana.

Linker
26. travanj 2024 05:09