KENA BETANCUR/AFP/PROFIMEDIA KENA BETANCUR/AFP/PROFIMEDIA
DRUGAČIJA KLEOPATRA

Gal Gadot: "Kleopatra je snažnija žena od Wonder Woman"

Glumica Gal Gadot za hongkonško izdanje Voguea otkrila da želi donijeti pravdu i ispričati priču o Kleopatri koja nije bila "samo zavodnica".

Glumica Gal Gadot za hongkonško izdanje Voguea otkrila da želi donijeti pravdu i ispričati priču o Kleopatri koja nije bila "samo zavodnica".

Izraelska glumica, producentica i fotomodel, Gal Gadot, za srpanjsko izdanje Voguea Hong Kong razgovarala je o svom novom Netflixovom filmu "Srce od kamena", ali i progovorila o njezinom tek nadolazećem filmu o Kleopatri kojim želi promijeniti narativ o toj kraljici, odnosno uvriježeno mišljenje da je ona "jednostavno bila zavodnica" i ništa više. Glumica je o filmu izjavila: "Tako sam strastvena da ispričam njezinu priču i donesem pravdu ovom liku i njezinoj ostavštini." Istaknula je da je odrasla shvaćajući drevnu staroegipatsku kraljicu kao "uobičajeno ime" u svom rodnom Izraelu, koji graniči s Egiptom.

"Znate, ako je Wonder Woman imaginarna jaka ženska vođa, Kleopatra je zapravo ona prava", rekla je glumica. "To je savršen primjer priče koju sam želio ispričati jer sam počela čitati različite knjige o Kleopatri, i rekla sam, wow, to je fascinantno." Dodala je i da "sve što sam ikada vidjela u vezi s Kleopatrom iz filmova je da je ona bila ta zavodljiva žena koja je imala aferu s Julijem Cezarom i Markom Antonijem." Prema mišljenju 38-godišnje Gal, Kleopatra, koja je bila potomak Ptolomeja, makedonskog generala koji je služio Aleksandru Velikom i posljednja vladarica dinastije Ptolomeja u Egiptu, bila je "toliko ispred svog vremena".

O svom novom nadolazećem filmu, koji još nije ušao u produkciju, glumica nije mnogo mogla reći, ali njime doista "želi slaviti nju i njezinu ostavštinu." Otkriva i da je scenarij gotov te "prekrasan" i da jedva čeka "podijeliti ovu priču sa svijetom i promijeniti narativ o Kleopatri kao isključivo zavodnici." Gadot je prvi put bila povezana s projektom o Kleopatrinom životu još 2020. godine, kada se izvijestilo da će se glumica udružiti s redateljicom Wonder Womana, Patty Jenkins za film. Kari Skogland sada je redateljica filma, a njegova premijera očekuje se 2025. godine. Gal zaključuje da će novim filmom "pokazati ne samo koliko je seksi i privlačna bila, već koliko je bila promišljena i inteligentna te koliki je utjecaj imala i još uvijek ima na svijet u kojem danas živimo."

Linker
28. travanj 2024 02:46