SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA
OPTUŽEN I OTKAZAN

Gdje je nestao Chris Noth, Faca iz ‘Seks i grada‘?

Zbog optužbi pet žena za seksualni napad i uznemiravanje, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis ga izbjegavaju, njihova objava kojom se ograđuju od njega, još je na snazi.

Zbog optužbi pet žena za seksualni napad i uznemiravanje, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis ga izbjegavaju, njihova objava kojom se ograđuju od njega, još je na snazi.

Dok se nestrpljivo iščekivao nastavak priče o Carrie, Mirandi i Charlotte u drugoj sezoni serije "And Just Like That", malo tko je zamijetio da se Chris Noth, američki glumac kojeg pamtimo po ulozi Face, gurnut u zapećak. Nestao je iz serije u prvoj sezoni, u kojoj pratimo Facinu udovicu Carrie kako se trudi nastaviti dalje, iako joj se srce slama. Tako je i u stvarnom životu, samo što se Nothove kolegice ne pitaju gdje je, što se s njim događa, ne čestitaju mu više rođendan i blagdane, ne pozivaju ga na svoje zabave - kao da se i on, poput svog lika, "preselio" na drugi svijet. Čini se da Sarah Jessica Parker zaobilazi situacije u kojima bi ga trebala spomenuti, a isto čine Cynthia Nixon te Kristin Davis, piše Daily Mail. Faca kao da nije postojao!

Instagram profil američkog glumca otkriva o čemu je riječ. Nedavno se osvrnuo na članak The New York Posta o tome da ga se njegova "obitelj" sa seta "Sexa i grada" potiho odrekla.

"Obično ne reagiram na ovakve stvari. I znam da ljudi vole dramu i tračeve... ali ovaj članak Samanthe Ibrahim je apsolutna glupost. Samo sam mislio da biste to voljeli znati", napisao je uz screenshot.

Čini se da ga je zasmetalo podsjećanje na skandal u zimu 2021. kada su ga četiri žene optužile za seksualni napad i uznemiravanje, a jedna i za silovanje. U članku Hollywood Reportera jedna je žena izjavila da ju je Noth silovao 2004., kada je imala 22 godine. Druga je rekla da ju je glumac napao 2015., kada je imala 25 godina, nakon spoja u New Yorku. Žene su se predstavile pseudonimima, a njihovi podaci poznati su redakciji. Svjedočanstva zlostavljanih žena objavio je početkom 2022. i magazin Rolling Stone.

Glumac je kategorički opovrgao tvrdnje: "Ove priče mogle su biti od prije 30 godina ili prije 30 dana, ne uvijek znači ne - to je granica koju nikad nisam prešao. Susreti su bili sporazumni. Teško je ne dovoditi u pitanje vrijeme izlaska ovih priča. Ne znam sa sigurnošću zašto sada izlaze na površinu, ali znam ovo: nisam napao te žene", rekao je glumac koji se u seriji "Law and order" proslavio ulogom pronicljivog detektiva Michaela Logana.

image

Sa Sarah Jessicom Parker na premijeri prve sezone ‘And Just Like That‘

DAVE ALLOCCA/STARPIX/SHUTTERSTOCK

Budući da se priče žena koje se međusobno ne poznaju, podudaraju a da situacija bude po njega gora, prilikom barem jednog "sporazumnog susreta" već je bio tri godine u braku s glumicom Tarom Wilson (vjenčali su se 2012.). Stoga se supruga, ponižena i bijesna, u jeku skandala iselila iz njihovog doma. Budući da su i danas vjenčani, glumac je spasio brak premda je njegova supruga u jednom trenutku fotografirana bez vjenčanog prstena. Veliku ulogu u dodvoravanju prevarenoj ženi odigrala je činjenica da naposljetku nije optužen za silovanje ni za seksualni napad - zbog pomanjkanja fizičkih dokaza. Supruga mu je s vremenom oprostila, ali Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon te Kristin Davis – nisu. Nedugo nakon izbijanja skandala, oglasile su se porukom podrške napadnutim ženama: "Podržavamo žene koje su istupile i podijelile svoja bolna iskustva. Znamo da to mora biti jako teško učiniti i pohvaljujemo ih za to," napisale su u podudarnoj izjavi na svojim Instagram profilima. Kako piše The New York Times, rekle su da su "duboko ožalošćene" zbog optužbi protiv glumca”.

image

Sa suprugom uoči izbijanja skandala potkraj 2021.

LEV RADIN/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK

Budući da optužba nije podignuta, Faca se nadao svojevrsnoj rehabilitaciji. No, publika serije je ženska, one prate i sadržaj proizašao iz originalne serije. Nepojmljivo je da se glumice koje su zahvaljujući tom projektu postale idoli gledateljica diljem svijeta na bilo kakav način povežu s muškarcem kojeg je najmanje pet žena optužilo za grozote, čak i ako se radi o čestitki za rođendan. Faca im to očito zamjera. Izvor nedavnog članka objavljenog u The New York Postu izjavio je da se glumac nadao njihovoj isprici jer su ga isključile i potiho "otkazale". Ispriku zasad neće dobiti.

Linker
26. travanj 2024 08:04