SHUTTERSTOCK EDITORIAL
LAJMSKA BOLEST

Gigi Hadid o sestrinoj borbi za zdravlje: "Bella je završila dugo, intenzivno liječenje"

Poznata manekenka najprije je dobila pogrešnu dijagnozu, da bi joj bila dijagnosticirana lajmska bolest koju prenose krpelji. Borba je trajala jedanaest godina i sada se napokon osjeća dobro.

Poznata manekenka najprije je dobila pogrešnu dijagnozu, da bi joj bila dijagnosticirana lajmska bolest koju prenose krpelji. Borba je trajala jedanaest godina i sada se napokon osjeća dobro.

Nakon neobične objave na Instagramu sa sestrom Bellom u backstageu revije dizajnera Simonea Portea Jacquemusa, top model Gigi Hadid ponovno se oglasila na društvenim mrežama. Ovaj put je pojasnila zašto je početkom srpnja, uz fotografiju s Bellom, dodala i rečenicu: "Jedva čekam povratak." Stvar je u tome da se njezina sestra nakon spomenute revije u Versailleskim vrtovima morala podvrgnuti liječničkom tretmanu, stoga je Gigi obavijestila pratitelje o čemu se radilo, prenosi People.

image

Gigi Hadid i Bella Hadid na prošlogodišnjem US Openu

LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK

"Samo se želim dotaknuti ove objave od prošlog tjedna. Bella je upravo završila dugo i intenzivno liječenje lajmske bolesti. Tako sam ponosna na nju i uzbuđena zbog njezina povratka - kad god se osjeća spremnom", otkrila je Gigi. Belli je, naime, dijagnosticirana lajmska bolest 2012. godine. Istu dijagnozu imali su i njezin mlađi brat Anwar (24) i njihova mama, bivša zvijezda reality showa "Real housewives of Beverly Hills", Yolanda Hadid čije je dobro poznavanje simptoma i pomoglo u dijagnosticiranju točnog zdravstvenog problema kod Belle.

Prije nego što je dobila dijagnozu lajmske bolesti, liječnici su mislili da boluje od ADHD-a. To joj je prvo dijagnosticirano kada je imala 14 godina. Zbog zdravstvenih problema koji su se gomilali, a liječenje joj nije donijelo olakšanje, Bella se počela osjećati depresivno i tjeskobno. Počela se školovati kod kuće, imala je problem s koncentracijom i orijentacijom pa je prestala jahati. Nitko nije vjerovao da ima ozbiljan zdravstven problem osim njezine majke, Yolande Hadid. Obje su prošle dugi put dok nije otkriveno da ima bolest koju prenose krpelji, piše Daily Mail.

"Moje prvo liječenje kojeg se sjećam, gdje su me liječnici zapravo mogli liječiti i reći mi što nije u redu sa mnom, bilo je u Renu na Sveučilištu Nevada. Godinu ili dvije kasnije, moja nas je mama odvezla preko granice u Tijuanu, Meksiko najljubaznijem liječniku", otkrila je manekenka.

Ne bi li si olakšala, često je na društvenim mrežama dijelila detalje statuse o svojoj bitki za zdravlje. Pa i to da je početkom ove godine pretrpjela pogoršanje, od bolova u mišićima do problema s kožom, umorom, želučanih tegoba. Dodatnu muku prošla je nakon hitne operacije čeljusti jer je infekcija zahvatila zub koji je morala izvaditi. Liječnici su joj prepisali antibiotike i lijek protiv bolova uzrokovanih infekcijom.

"Bol u živcu iz moje čeljusti proširila se cijelim tijelom, Boljelo je i na dodir, posvuda niz tijelo kroz sve moje limfne čvorove", otkrila je u videu na TikToku.

Poslije dugog, mučnog razdoblja, slavna manekenka napokon bi mogla odahnuti jer kako je njezina sestra najavila, poslije višegodišnje borbe s nezgodnom bolešću, dolaze bolji dani.

A olakšanje joj je prijeko potrebno. Bella Hadid nedavno se razišla sa svojim dečkom Marcom Kalmanom, a izvor kaže da se dobro snašla u samačkom životu - i trijeznosti. Zbog zdravstvenih problema koji su se odrazili na njenu psihu, prečesto je posezala za alkoholom sve dok ga se listopadu 2022. nije potpuno odrekla. O tome kako se osjeća nakon prekida dvogodišnje veze, otkrila je njoj bliska osoba

"Usredotočena je na sebe. Uzbuđena je zbog svega što je pred njom i za sada sretna sama", rekao je insajder za Eonline.

Linker
26. travanj 2024 12:45