NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX
Zvijezda je rođena

Glumac Josip Ledina zvijezda je nove Amazone Prime serije: ‘Nisam vjerovao da ću dobiti ulogu‘

Splitski glumac Josip Ledina kojeg se može gledati u serijalu "Greek Salad" na Amazon Primeu, otkriva kako je završio u umjetničkim vodama - iako je odrastao u liječničkoj obitelji - te govori o svojoj zaljubljivoj prirodi, ali i strasti prema parfemima.

Splitski glumac Josip Ledina kojeg se može gledati u serijalu "Greek Salad" na Amazon Primeu, otkriva kako je završio u umjetničkim vodama - iako je odrastao u liječničkoj obitelji - te govori o svojoj zaljubljivoj prirodi, ali i strasti prema parfemima.

"Nisam vjerovao da ću dobiti ulogu, iako su neki moji kolege nakon čitanja scenarija u jednom liku odmah prepoznali mene. Tek kada sam pozvan na finalnu audiciju u Pariz, shvatio sam da je uloga zaista moja", govori 25-godišnji Josip Ledina, zvijezda novog francuskog serijala "Greek Salad" koji se ovih dana počeo prikazivati na Amazon Primeu. Ondje, među ostalima, glumi s Britankom Kelly Reilly, poznatoj po ulogama u serijalima "Yellowstone" i "True Detective", ali i Belgijkom Cécile de France koja je bila dio postave "Španjolskog apartmana". "Greek Salad", naime, svojevrsni je nastavak tog filma iz 2002. redatelja Cédrica Klapischa. Veliko je to priznanje za glumca na početku karijere, tim više što je odabran među više od tisuću kandidata iz cijele Europe. Josipu Ledini taj je angažman omogućio i da upozna brojne inozemne kolege, poput Francuskinje Philippine Leroy-Beaulieu, poznate po ulozi Sylvie u Netflixovom hitu "Emily u Parizu". S njom se, naime, nedavno družio na festivalu Series Mania u Lilleu, gdje je "Greek Salad" i premijerno prikazan.

image

Josipa Ledinu već smo imali priliku gledati u nekoliko manjih domaćih serija "Šutnja", "Crno-bijeli svijet" i "Dar Mar", a glumio je i u lanjskom filmu "Šesti autobus".

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

Josipu Ledini to je prva velika TV uloga nakon nekoliko manjih u domaćim serijalima "Šutnja", "Crno-bijeli svijet" i "Dar Mar", a glumio je i u lanjskom filmu "Šesti autobus". Rođeni Splićanin, koji je preklani sudjelovao i u programu Talent Campus, živi u Zagrebu otkako je, na iznenađenje svoje obitelji, upisao Akademiju dramske umjetnosti. Josip, naime, dolazi iz liječničke obitelji: majka Dubravka je onkologinja, otac Dragan infektolog u KBC-u Split, dok je starija sestra Mia zubarica.

image

U početku je tajio da će upisati glumu i mnogi su ga pokušali odvratiti od te ideje, ali odlučio je slijediti svoju intuiciju.

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

"Moji roditelji nisu očekivali da studiram medicinu, ali sugerirali su mi neko "sigurnije" zanimanje - odvjetnika, novinara... U početku sam tajio da ću upisati glumu i mnogi su me pokušali odvratiti od te ideje, ali ja sam odlučio slijediti svoju intuiciju. Jednostavno sam bio uporan, išao sam kroz zidove i uspio", otkriva Josip Ledina koji je prve glumačke korake napravio u zagrebačkom Teatru &TD. Hit je bila i predstava "Fešta" kazališta Exit, ujedno i njegov autorski projekt na kojem je radio s kolegicom s Akademije.

"Za vrijeme studija doslovno sam živio na Akademiji. Ondje sam mnogo naučio od svog profesora, redatelja Bobe Jelčića, dok su Antonio Nuić i Zvonimir Jurić prepoznali moj filmski potencijal. Uživao sam na svakom studentskom, ali i profesionalnom setu", govori glumac kojem je diplomska uloga bila u predstavi "O miševima i ljudima" kod profesora Kreše Dolenčića.

Sloboda mu je, kaže, jednako važna i na profesionalnom i na privatnom planu. Trenutačno nema djevojku, među ostalim jer stalno putuje i radi.

image

Nemirni duh pripisuje svom horoskopskom znaku - blizancu

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

"Zaigran sam, sa mnom zna biti teško jer sam djetinjast i nezreo te su moji postupci često nepromišljeni. "Ona prava" će morati biti luđa od mene", kaže 195 centimetara visok Josip Ledina i priznaje da je zaljubljive prirode, a privlače ga brinete sitnije građe sa smeđim očima. Nemirni duh pripisuje svom horoskopskom znaku - blizancu.

"Imam ekstremno puno energije koju, osim na setu ili na kazališnoj pozornici, "trošim" na privatnim treninzima boksa", govori Josip Ledina, inače strastveni ljubitelj parfema. Trenutačno mu je omiljeni French Lover francuskog brenda Frederic Malle, koji na određeni način prati njegovu novu poslovnu priču - ulogu u seriji "Greek Salad" koja ga je i potaknula da upiše satove francuskog jezika.

image

Za sebe kaže kako je zaigran te da s njim zna biti teško izići na kraj jer je djetinjast i nezreo, a njegovi su postupci često nepromišljeni. "Ona prava" će morati biti luđa od njega.

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX
Linker
11. svibanj 2024 15:38