ANGELA WEISS AFP
Sve zbog psa

Glumac kaže da mu nije žao zbog eksplicitne glasovne poruke koja je procurila u javnost

Pete Davidson ostavio je vrlo ljutitu govornu poštu radniku PETA-e, braneći svoj izbor da kupi štene nakon što je pas njegove obitelji uginuo.

Pete Davidson ostavio je vrlo ljutitu govornu poštu radniku PETA-e, braneći svoj izbor da kupi štene nakon što je pas njegove obitelji uginuo.

Pete Davidson nije mogao suzdržati frustraciju nakon što je PETA, jedna od najvećih međunarodnih organizacija za prava životinja, kritizirala njegov izbor da kupi psa umjesto da ga udomi iz azila. Glumac i komičar ostavio je ljutitu glasovnu poruku za PETA-inu višu potpredsjednicu Daphne Nachminovitch, a dospjela je u redakciju TMZ-a.

Glasovna poruka uslijedila je nakon što je Nachminovitch izdala priopćenje u kojem je kritizirala Davidsona jer je kupio novog psića. Naime, 29-godišnjak snimljen je kako u New Yorku obilazi trgovine za kućne ljubimce i tako se saznalo za novog četveročlanog člana njegove obitelji.

image
ANGELA WEISS AFP

"Puno vam hvala što ste javno komentirali da nisam udomio psa", započela je njegova glasovna poruka zaposlenici PETA-e prije nego što je dodao da je "jako alergičan na pse" i da je pasmina Cavapoo hipoalergena te se zato odlučio upravo na kupnju toga psa.

Dalje braneći svoju odluku, bivši dečko od Kim Kardashian je rekao da je štene kupio za svoju majku, čiji je pas Henry nedavno uginuo. Davidson je zatim upotrijebio nekoliko vrlo vulgarnih riječi. "J*** se i popuši mi k****".

U izjavi za TMZ, zvijezda novog nastavka "Transformersa" dodatno je opisao što ga je potaknulo da nazove PETA-u. "Nisam vidio svoju mamu i sestru da tako plaču više od 20 godina", rekao je referirajući se na nedavni gubitak voljenog kućnog ljubimca. "Pokušavao sam razveseliti svoju obitelj. Već sam bio uznemiren što me trgovina snimila bez mog dopuštenja ili potvrde. Zatim je ova organizacija (PETA) napravila javni primjer od nas, pogoršavajući našu tužnu situaciju. Uzrujana sam. Bio je loš izbor riječi. Nisam trebao reći ono što sam rekao, ali nije mi žao što sam se zauzeo za sebe i svoju obitelj."

Davidson je priznao da nije bio svjestan da može "udomiti određenog hipoalergenog psa, te je rekao da mu je rečeno: "To nije bila opcija, a ako i jest, vrlo je rijetka".

image
PROFIMEDIA

U izjavi za časopis People, PETA je odgovorila na Davidsonovu reakciju na Nachminovitcheve komentare. "Naša srca su uz Petea i ostatak obitelji Davidson zbog gubitka njihovog voljenog psa, ali nema isprike za promicanje industrije uzgoja štenaca kupnjom psa u trgovini za kućne ljubimce dok milijuni divnih pasa u skloništima čekaju domove pune ljubavi. Svatko tko želi pronaći psa određene pasmine može otići u skloništa, gdje se procjenjuje da je 25% pasa ‘čistokrvnih‘, provjeriti u grupama za udomljavanje ili napraviti pretragu pomoću Petfindera na internetu", stoji u priopćenju.

"Mnogi dućani za kućne ljubimce umiruju zabrinute ljude praznim tvrdnjama da rade s ‘renomiranim uzgajivačima‘, ali nema toga - štenci u dućanima za kućne ljubimce, gotovo bez iznimke, dobivaju se iz tvornica za štenad, jadnih ogromnih zatvora za pse u kojima se nalaze stotine rasplodnih pasa i njihovi su štenci intenzivno zatvoreni i uskraćeno im je sve što im je prirodno i važno, uključujući osnovnu socijalizaciju, vježbu, njegu i veterinarsku skrb. To je dio razloga zašto je država New York zabranila prodaju štenaca u trgovinama za kućne ljubimce (stupa na snagu 2024.) “, dodaje PETA.

Organizacija je završila svoje priopćenje priznanjem da ne vjeruje da je Davidson kupio psića s lošom namjerom. "Znamo da je Peteu stalo do životinja i da je pokušavao učiniti nešto lijepo za svoju obitelj, ali on ima milijune obožavatelja i njegovi izbori su važni - pa se nadamo da će sljedeći put kada bude spreman poželjeti dobrodošlicu životinji u obitelj to učiniti kroz suosjećajni izbor usvajanja, a ne kupnje."

Podsjetimo, Davidson je početkom svibnja na Instagramu objavio da je iznenada preminuo dvogodišnji obiteljski pas. Otkrio je da su psa kupili tijekom pandemije i lockdowna, a priznao je da je imao sjajne učinke na njegovo mentalno zdravlje. Naime, Davidson je u nekoliko navrata otvoreno rekao da se borio s depresijom i suicidnim mislima te da ima granični poremećaj osobnosti. U objavi je napisao da možda danas ne bi bio s nama da nije bilo psa Henryja.

Linker
27. travanj 2024 13:37