Bruce Willis i Emma Heming Willis

 INSTAGRAM
Teško razdoblje

Glumčeva supruga o stanju poznatog glumca: Nisam sigurna da je Bruce svjestan svoje bolesti

Poznatom glumcu dijagnosticirana je demencija, a veliku podršku u borbi protiv bolesti mu pruža njegova obitelj.

Poznatom glumcu dijagnosticirana je demencija, a veliku podršku u borbi protiv bolesti mu pruža njegova obitelj.

Žena poznatog glumca akcijskih filmova Emma Heming Willis u najnovijem intervjuu rekla je da nije sigurna je li njezin suprug Bruce Willis svjestan svog zdravstvenog stanja. Emma se brine za supruga otkad mu je dijagnosticirana frontotemporalna demencija ove godine. Tijekom emocionalnog razgovora u emisiji "Today show" iskreno je progovorila o glumčevom zdravlju te je istaknula da Bruce možda zna, a možda i ne zna koja mu je točno dijagnoza. "Trenutno učim da je demencija teška. Teška je osobi kojoj je dijagnosticirana, a također je teško i obitelji i to se ništa ne odnosi drugačije na Brucea, mene i naše cure. Kada svi kažu da je ovo obiteljska bolest, to stvarno uistinu je", istaknula je Heming Willis.

Istaknula je da je pomirba s Bruceovom dijagnozom bila blagoslov i prokletstvo. "S jedne strane bilo je korisno konačno razumjeti što se događa, mogla sam biti u prihvaćanju onoga što jest, ali to situaciju ne čini ništa manjem bolnom", objasnila je. Odbija da je se naziva "caretakerom", odnosno domaćicom. Za sebe smatra da je ona "partner za skrb". "On je moj partner, stoga sam ja njegov partner za skrb", istaknula je Emma.

Na svom Instagramu je povodom podrške Svjetskom tjednu podizanja svijesti o FTD-u podijelila informacije o demenciji svog supruga. U videu je otkrila da nema lijeka za njegovu bolest: "Danas ne postoji lijek ili jedinstven tretman za ovu bolest. Strastveno želim podizati svijest o ovoj bolesti zvanoj frontotemporalna demencija koja je ušla u svijet naše obitelji. Nadam se da ćete naučiti i ponijeti nešto novo i korisno od ovog tjedna. Ovdje sam da sljedećoj obitelji dam do znanja da niste sami i da postoji razumijevanje i nada unutar naše snažne FTD zajednice", napisala je u objavi.

Glumcu koji je najpoznatiji po ulogama u filmu "Umri muški" demencija je dijagnosticirana prošle godine tijekom ljeta. Njegova sadašnja i bivša supruga Demi Moore neumorno rade na tome da s glumcem provedu što više zajedničkih trenutaka koji će im ostati u sjećanju. Zbog bolesti, glumac je morao prekinuti svoju uspješnu karijeru. Prije nego što mu je potvrđena demencija, glumcu je dijagnosticirana afazija, a to je poremećaj govora uzrokovan oštećenjem mozga.

S Emmom glumac ima dvije kćeri Mabel i Evelyn, a jako je bio blizak i s bivšom suprugom Demi Moore s kojom ima odrasle kćeri Rummer, Scout i Tallulah. Kroz sve ovo razdoblje, Demi i Emma svakodnevno komuniciraju i tješe jedna drugu u ovim teškim situacijama. U travnju je ove godine Bruce dobio i prvu unučicu Louette Isley, koju je rodila njegova najstarija kćer Rummer.

Linker
26. travanj 2024 07:54